Napi friss

Másodjára győzte le a rákot az egykori teniszcsillag

Martina Navratilova elmondása szerint élete legnehezebb csatáját nyerte meg.

A 66 éves legendás játékos januárban jelentette be, hogy korai stádiumban észlelt torok- és mellrákot diagnosztizáltak nála. Most azonban egy interjúban elárulta, az orvosok szerint túl van a nehezén. „Jelenlegi információik és tudásuk szerint rendben vagyok. Lesz még néhány sugárkezelés a következő hetekben, de ez elsősorban a megelőzés érdekében történik” – adta hírül a többszörös Grand Slam-bajnok teniszező.

Az Egyesült Államokba emigrált sportikon elmondta, valódi hullámvasút volt a mögötte álló időszak, amit a kemoterápia és a sugárkezelés együttes hatása is nehezített. „Nem fordult meg a fejemben, hogy feladom, de kétségbeejtő volt a gondolat, mi van, ha nem élem meg a következő karácsonyt – fogalmazott Navratilova. A sportoló egyébként bakancslistát is készített: – Mindenképpen szerettem volna vezetni egy sportkocsit, azt mondtam magamnak, Martina, ha még egy évig élsz, ezt mindenképp ki kell próbálnod.”

A csehszlovák származású teniszező szerint nagyon fontos, hogy figyeljünk a testünkre. „Még novemberben éreztem a torkomban egy megnagyobbodott nyirokcsomót, és mivel a duzzanat nem szűnt meg, további vizsgálatokra került sor. A későbbi biopszia kimutatta, egyes stádiumú torokrákom van, illetve ettől függetlenül kóros elváltozást találtak a mellemben is, de mindkét daganatot korai szakaszban észlelték, így a kezelés még januárban elkezdődött” – mondta Navratilova, aki 2010-ben már átesett egy sikeres mellrákkezelésen.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!