Napi friss

Fejős Éva: „Megtanultam arra indulni, amerre a szívem vezet”

Villáminterjúnkban az írónő fejezi be az elkezdett mondatokat, és elárulja azt is, melyik számára a legkedvesebb program 5 éves kislányával.

Az utazás nekem olyan…
mintha minden gyerekkori álmom megvalósulna. Kislányként Verne Gyula regényeivel utaztam, amit a valóságban vittem tovább.

Következő úti célom…
az az ország, ahol regényíróként minden elkezdődött számomra. Thaiföld, Bangkok – ahol az első regényem, a Bangkok, tranzit játszódik.

Amikor anya lettem…
hirtelen elkezdtem megérteni a szüleimet. Például azt, hogy miért nem hagytak sosem motorozni az úton, miért próbáltak eltántorítani a veszélyes dolgoktól.

A lányommal, Lindával a legjobb közös programunk…
amikor vasárnap reggelenként közénk bújik az ágyba, és még félálomban ott maradunk egy órát.

Attól félek a legjobban…
hogy egy őrült politikus egyszer csak kirobbantja a harmadik világháborút.

Amikor írok…
akkor nem zavar semmi. Annyira a saját kis világomban vagyok, hogy nyugodtan szólhat a zene, üvölthet a tévé, folyhat a társalgás körülöttem, én olyankor fejben teljesen a regényhőseimmel vagyok.

Nekem is voltak kudarcaim…
sok-sok évig vártam arra, hogy megjelenhessen az első regényem. Igaz, addigra már vagy huszonöt regénykézirattal kész voltam, amiken tulajdonképpen tanultam. Hálás vagyok az „utazásért”, mert útközben – írás közben – legalább olyan jó lenni, mint „megérkezni”.

Legnagyobb tanítóm…
az a Bangkokban töltött tél volt tizenegy évvel ezelőtt, amikor megtanultam rá­legyinteni arra, ami nem fontos, elengedni, ami menni akar, és arra indulni, amerre a szívem vezet.

Teszek a fittségért…
naponta ötven-hatvan percet futok, mostanában egyre gyorsabb tempóban. Szeretnék újra napi tíz-tizenkét kilométert futni, mint Linda születése előtt.

Annyi szabadidőm van…
amennyit sikerül teremteni magamnak. Idén négy regényt fogok megírni, és mellette festek is. De olyankor, amikor Linda ­hazajön, mindig átváltok az együttlétünkhöz szabadidő-üzemmódba. Igaz, cserébe sokszor éjszaka írok, amikor ő már alszik.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!