Napi friss

Ellentmond a tudománynak, ami a ValóVilág döntőjében történt

Mi okozhatta a meglepő fordulatot?

Még múlt pénteken, két nappal a ValóVilág fináléja előtt érkezett szerkesztőségünkbe egy kutatói elemzés, ami a reality legvalószínűbb végeredményét volt hivatott bemutatni. Az Ynsight Research kutatócsapata a netnográfia módszerével készített egy előrejelzést arról, melyik játékosnak van a legnagyobb esélye megnyerni a hőn áhított 36 milliós fődíjat. Ami viszont vasárnap történt, az teljesen felülírta a tudományos prognózist.

Az elemzésben többek között ez áll:

  • Az összesített adatok alapján Rico és Lissza a legnépszerűbbek, de a ma esti párbajról Rico fog visszatérni. Vasárnap a döntőben pedig Kriszti lesz a legnagyobb riválisa, de a netezők hozzászólásai alapján őt is le fogja győzni.
  • Jelen állás szerint tehát Rico és Lissza a legnépszerűbbek, azonban az első hely Ricót illeti. A ma esti párbajról tehát neki van a legnagyobb esélye visszatérni a villába. Amennyiben így lesz, a fináléban is ő indulhat a legnagyobb eséllyel a fődíjért, viszont Lissza kiesésével Kriszti lesz a legnagyobb riválisa. Az összesített adatok szerint továbbá a legutáltabb játékos szerepét messzemenőkig Melina tölti be. (…) Bár Melina saját Instagram-oldalán megjelenik rajongótábora is, akik megvédik és drukkolnak neki, azonban úgy tűnik ez közel sem lesz elég a győzelemhez.
  • Platformonként vizsgálva az egyes játékosok megítélése változó (…)  Facebookon, akárcsak az összesített eredményeknél, Rico és Lissza a két kedvenc, azonban Ricót jóval nagyobb arányban kedvelik itt, mint Lisszát. Kriszti továbbra is a harmadik helyen áll, bár megítélése már negatív irányba mozdul. Reni nem sokkal lemaradva követi Krisztit, Melina pedig ezen a platformon is a legnépszerűtlenebb játékos.
  • Az organikus említéseket főleg a Reddit felületén regisztráltuk. Ezen a fórumon mindegyik játékos megítélése negatív. A legkevésbé utált szereplő ez esetben Lissza, őt követi Rico és Kriszti sokkal rosszabb megítéléssel, mint amiket az előzőekben láthattunk. Reni ismét a negyedik helyen áll, míg az utolsó hely továbbra is Melináé, akit úgy tűnik, a Redditen utálnak a legjobban.
  • A szereplők saját Instagram-oldalán némiképp javult a helyzet. Az első helyen ismét Lissza áll, az ő képei alá leginkább rajongói írnak, negatív véleményt csak ritkán kap. Második helyen fej-fej mellett áll Rico és Kriszti. Reni népszerűsége itt is negatív irányt vett, sok rajongója csalódott, amiért nem Melinára rakta rá a kék kendőt. Melina pedig, mint korábban említettük, bár rendelkezik rajongótáborral, még ez is kevés ahhoz, hogy saját oldalán pozitívra forduljon az értékelése.

A kutatók tehát úgy számoltak, hogy a versenyt Rico fogja nyerni, ezzel szemben a döntőben csak a harmadik helyig jutott. A végső összecsapásban pedig két nő, Kriszti és Melina került. Végül előbbi győzelmével zárult a műsor. A ValóVilág történetének kezdetekor egyébként rendre férfiak nyerték a valóságshow-t, és sokáig úgy tűnt, nőnek esélye sincs a győzelemre. Az utóbbi években azonban valami megváltozott, és már sorozatban harmadszor nyert lány.

Kiemelt képen VV Kriszti a győzelem utáni pillanatban (Fotó: RTL/Sajtóklub)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!