Napi friss

Beckham, Travolta és a többi sztárgyerek – Szüleik miatt tálcán kapják a hírnevet

Úgy tűnik, a hírességek utódainak csak megszületniük volt nehéz. Ez Hollywoodban is egyre többeknek szúrja a szemét.

Sok vitát vált ki az álomgyárban az úgynevezett nepo baby-jelenség. A nepotizmus szóból eredő kifejezés a sztárok kivételezett gyerekeit jelöli, akik a szüleik miatt tálcán kapják a hírnevet és a sikert.

Brooklyn Beckham

Beckhamék 24 éves fia fotósként a legjobb magazinoknál kapott lehetőséget, de nem bizonyult elég tehetségesnek. Aztán alátoltak egy főzőműsort, bár állandó kritikák érik a főzőtudományát. Hab a tortán, hogy elképesztően rongyrázó lagzijáról sztáresküvőként tudósítottak a bulvárlapok.

Brooklyn híres apjának köszönhetően akár Károly királlyal is cseveghet egy partin (Fotó: Profimedia)

Maya Hawke

Elkerülhette volna Hollywoodot olyan szülőkkel, mint Uma Thurman és Ethan Hawke? A 24 éves sztárcsemete 2018-ban szerepet kapott a Stranger Things című sikersorozatban, és azóta nincs megállás.

Maya Céline Dionnal, Uma Thurmannel és Amber Hearddel egy privát Armani-bemutatón vett részt (Fotó: Profimedia)

Jayden Smith

Will Smith és Jada Pinkett fia rapper, divatguru, színész, és bármi, amivel reflektorfénybe lehet kerülni. Első szerepét apja mellett játszotta még gyerekként, nem kellett hát sokat küszködnie, hogy felfigyeljenek rá.

Jayden és világhíres apukája, Will Smith (Fotó: Profimedia)

Ella Travolta

Nagy felhajtás volt, amikor John Travolta 22 éves lánya másfél éve Budapesten forgatta első filmfőszerepét, és persze a kifutón is vonult már modellként. Apja szerint ragyogó tehetség, majd az idő eldönti, igaza van-e.

John Travolta szerint a lánya ragyogó tehetség (Fotó: Archív)

Hailey Bieber

Mielőtt Justin Bieber felesége lett, a 26 éves lány már ismert volt modellként, de még inkább azért, mert a híres Baldwin família tagja: apja a színész Stephen Baldwin, nagybátyja nem más, mint Alec Baldwin.

Hailey a híres Baldwin família sarja, apja, Stephen is színész (Fotó: Profimedia)

Nepotizmus

A Wikipédia szerint a fogalom a hatalmi pozíciók és a vele járó előnyök (vagyon, befolyás stb.) olyan elosztását jelöli, amikor a döntéshozók a rokonaikat, a barátaikat részesítik előnyben a szakmai szempontok szerint alkalmasabb, felkészültebb, kompetensebb jelentkezőkkel szemben. A szó a latin nepos szóból ered, amelynek jelentése unokaöcs vagy unokatestvér. Az elnevezést eredetileg arra használták, hogy a középkori pápák a közeli rokonaikat nevezték ki a püspöki székekbe és más befolyásos pozíciókba.

A kiemelt képen David és Brooklyn Beckham (Fotó: Profimedia) 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!