Napi friss

Jóképű zenésszel alkot egy párt a Sztárban Sztár üdvöskéje, Schoblocher Barbara

A fiatal énekesnőt a TV2 show-műsorának köszönhetően ismerhették meg a tévénézők, ahol előbb Kovács Katiként, majd Britney Spears bőrébe bújva bizonyított. Ezúttal a story.hu-nak mesélt családjáról, szerelméről, karrieréről.

A kezdetek

Gyerekként több művészeti ág is érdekelte, amit részben a családból hozott. „Apukám festő, anyukám nagyon jól rajzol, illetve van egy távoli rokon, aki állítólag nagyon szépen énekelt, de az egész családom érzékeny a művészetekre. Nagyjából 11 éves lehettem, amikor jelentkeztem az első bajai énekstúdióba. Valahogy akkor fogalmazódott meg bennem, hogy énekesnő szeretnék lenni.” Ez idő tájt több énekversenyre is járt, itt találkozott Pély Barnával és Mits Gergővel. „Így került képbe a Kodolányi jazz és ének szaka, ahova később jelentkeztem is. Valószínűleg sok lett volna nekem, ha fiatalon, éretlen fejjel bekerülök a tehetségkutatók világába. Jobb ez így, ez a lassú víz típusú fejlődés.”

Sorsszerű találkozás

A főiskola második hetén találkozott későbbi zenésztársával, Jancsó Gáborral. „Nem hiszek a véletlenekben, a találkozásunk után néhány nappal már be is mutatott a többieknek, és a hétvégén már próbáltunk. Rájöttünk, hogy mennyire szeretünk együtt lenni és együtt zenélni, talán ettől is működünk jól, elsősorban barátok vagyunk, és emellett  zenésztársak.”

Párjával, Áron Andrással (Fotó: Archív)

Párja is zenész

Barbara magánéletbéli társa is zenész, Áron András, aki többet közt a Lazarvs (Apey & the Pea) frontembere, akivel nemrég Nashville-ben jártak. „Andris következő szólólemezét vettük fel, amin lesz két duett is. Nashville a country és a blues epicentruma, ráadásul alkalmunk nyílt együtt dolgozni Derek Gartennel, aki olyan nevekkel dolgozik együtt, mint például Taylor Swift. Óriási élmény volt érzékelni azt a zenei minőséget, és inspiráló volt megtapasztalni, hogy a zene egy olyan nyelv, ami mindenek felett áll.”

Azonnal igent mondott

A Sztárban Sztárra való felkérés után nem gondolkodott túl sokat a válaszon. „Általában először mindent magammal beszélek meg, de azért megvitattam a környezetemmel is. Ez egy olyan műsor, ami énekesként nagy kihívásokat rejteget, ide érdemes elmenni – mondja Barbara. – Ráadásul úgy éreztem, önazonos tudok maradni, és nem lesz belőle image-katasztrófa.”

A TV2 show-műsorában Britney Spears bőrébe bújt (Fotó: TV2)

Kalapból sosem elég

Barbara a zene mellett a divatot szereti leginkább. „A divat hozzátartozik a mindennapjaimhoz, ez a második számú önkifejezési eszközöm. Nagyon szeretem a kalapokat és a csizmákat. Vecsei Zsófi (Vecsei Millinery) készíti számomra az egyedi kalapokat minden különleges koncertre. Már egészen nagy gyűjteményem van.”

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!