Napi friss

Kármán Odett: „Utáltam tükörbe nézni, bő ruhákat hordtam, amiben nem látszódott a testalkatom”

Rájött, változtatnia kell, hogy teljes életet tudjon élni.

Nem áll messze a konyha szeretete a tavalyi évben A Konyhafőnök VIP-ben is feltűnt Kármán Odett-től. Elmondása szerint imád enni, és főzés közben a különböző ízekkel kísérletezni. Tavaly nyáron azonban történt vele egy súlyos baleset, ami után minden megváltozott. „Töménytelen mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt eszem meg egy nap alatt. Szerintem én már így születtem, és ez valahogy jött velem felnőttkoromra is. Soha nem figyeltem arra, hogy mindenmentesen egyek, mert nem kellett, semmilyen allergiám nem volt soha. Mindent szerettem, bármit elém tettek, és jól volt elkészítve, én azt megettem. A szülinapomon viszont volt egy fordulópont, amikor elmentünk Norbival a kedvenc éttermünkbe, és berendeltük az étlaptól mindent, amit szeretek. Miután megettük, negyedórára rá Norbi rám nézett, és megkérdezte, hogy mikor égtem le ennyire, annyira rákvörös lettem. Bepánikoltam, mert előtte soha nem találkoztam ezzel” – emlékezett vissza Odett.

Az étteremből párja rögtön a kórházba szállította, ahol kiderült, hogy allergiás rohama volt. A későbbi vizsgálatok kimutatták, számos ételre intoleráns, mint például a tej, a tojás, az élesztő, a zab, és a hüvelyesekre is. „Kb. már semmit nem tudtam enni, amit imádok, és amit előtte mindennap ettem. Elkezdtem még jobban lefogyni, mert még rá is stresszeltem erre. Utáltam a tükörbe nézni, olyan bő ruhákat hordtam, amiben nem látszódik a testalkatom, annyira utáltam ezt az egészet. Nekem az egyik örömforrásom az evés, az, hogy ízeket kóstoljak, hogy főzzek. Ez teljesen megszűnt az életemből. Itt jött a fordulópont, hogy változtatnom kell, és ezután kutatnom, hogy igenis teljes életet tudjak élni.”

Odett teljesen beleásta magát az alternatív megoldások elsajátításába, a napokban pedig kóstolóként vehetett rész az Év Mentes Séfje versenyen. Elárulta, hogy nagyon örült a felkérésnek, hiszen bátran fogyaszthatott mindenből, nem tartva a rosszulléttől. „Imádom az olyan rendezvényeket, ahol vegetáriánus, mindenmentes ételeket lehet kóstolni. Ilyenkor én is tudok inspirálódni, otthon pedig ezeket hasznosítani. Minden olyan rendezvény, ahol én is kóstolhatok, azokat nagyon szeretem – mesélte a story.hu-nak, majd hozzátette, hogy a személyes kedvence a versenyen Zsolnay Gergely Ember és Univerzum avokádós desszertje volt, ami később az első helyet is bezsebelte. Odettet egyébként idén is felkérték Csak a Mentes-nagykövetnek. – Hatalmas megtiszteltetés és nagy öröm ez nekem. Amilyen elveszett voltam és nem tudtam hova fordulni, jó olyan emberekkel beszélni meg találkozni, akik már ezt átélték, és tudnak nekem tanácsot adni. Nagyon örülök ennek, és remélem, hogy másnak is tudok majd segíteni, megmutatni, hogy van kiút.”

Herczeg Andreával, aki a Csak a Mentes alapító-tulajdonosa és az Év Mentes Séfje verseny alapítója (Fotó: Kriskó Anett/Csak a Mentes)

Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!