Napi friss

Ügyvéd Galambos Lajcsiról: „Amint az életveszély elhárul, máris viszik a börtönbe”

Bármilyen rossz is az egészségügyi állapota, előbb Kecskemétre, aztán Berettyóújfalura vinnék a trombitást.

Tegnap óta a fél ország azt találgatja, vajon mi történik Galambos Lajossal, aki nem ment börtönbe, noha köztudottan február 15. volt a bevonulásának dátuma. Helyette a Blikk olvasóriportere a Vértesben kapta lencsevégre, ahol a Bors szerint azért járhatott, mert az onnan nem messze fekvő Csákvárra sietett. Egész pontosan az Esterházy-kastélyba, ami mára szanatóriumként és kórházként üzemel, a kertjében pedig olyan több százéves platánfák vannak, amiknek mindig is fontos szerepe volt a tüdőbetegek gyógyításában. Lajcsiról ugyanis nemrég kiderült, hogy légzési problémákkal küzd. A lap teóriáját erősíti az is, hogy szerdán, egy, a Lajcsitól a szerkesztőség felé bejövő véletlen telefonhívás alkalmával orvosi eszközök pittyegését hallották. Ahogy azt tegnap a story.hu megírta, a zenész elmaradt börtönbe vonulásának egyetlen hivatalosan elfogadott indoka lehet: ha az egészségügyi állapota miatt halasztást kért. Pár órája a Budapest Környéki Törvényszék MTI-hez eljuttatott közleménye mindezt alá is támasztotta – egészen pontosan azt, hogy a trombitás halasztást kért. Ugyanakkor a nyilatkozat azt is magában foglalja, hogy Lajcsi ezt nem kapta meg, csak mivel a dokumentum január 30-án lett benyújtva, a kérelem még elbírálás alatt áll. Így történt, hogy a börtönbüntetés végrehajtását ideiglenesen felfüggesztették., és tegnap nem kellett börtönbe mennie.

Lapunk dr. Horváth B. Gábor büntetőszakjogász segítségével elemezte, mi jöhet ezután az egyre bonyolódó Lajcsi-ügyben. „Egyet szögezzünk le: halasztást az az elítélt kaphat, aki közvetlen életveszélyben van. Például, akit épp újra élesztenek, vagy kómában fekszik. Ezzel szerintem érzékeltettem a helyzet súlyosságát, ami nem gondolom, hogy Lajcsi esetében fenn áll” – mutatott rá az ügyvéd, akit arról is kérdeztünk, mi van, ha Lajcsinak valami olyan komoly tüdőproblémája van, hogy műtétre szorul. – Akár tüdőtranszplantációra is várhat, akkor is az lenne az eljárás, hogy bekerülne a kecskeméti börtönbe, és amennyiben a vizsgálatok kórházi kezelést igazolnak, onnan átkerülne a berettyóújfalui Büntetés-Végrehajtás Központ Kórházába, és megfelelő orvosi ellátás keretében várhatna tovább az operációra. A lényeg, hogy Lajcsi nem fogja tudni kikerülni a börtönt, ugyanis olyan nincs, hogy valaki folyamatosan életveszélyes állapotban van. Amint az életveszély elhárul, máris viszik a börtönbe.”

Ügyvédje állítja: Lajcsi közvetlen életveszélyben van

Cikkünk megjelenése előtt a blikk.hu közölt egy cikket, melyben Galambos Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt elárulta: azért nyújtottak be halasztási kérelmet, mert a trombitás közvetlen életveszélyben van. A benyújtott orvosi szakvéleményeket egy igazságügyi szakértő vizsgálja meg, annak eredményétől függ majd, hogy a bíróság felfüggeszti-e a szabadságvesztés végrehajtását. Az ügyvéd elárulta: egy év halaszást kértek.

Kiemelt kép: Korponai Tamás/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!