Napi friss

Nádai Anikó helyre tette az őt támadó kommentelőket

Ha egy kisgyerekes anya nem megy vissza dolgozni, lustának bélyegzik. Ha visszatér a munkába, rossz anyának. A műsorvezetőnek ebből lett elege.

Nádai Anikó és Hajmásy Péter közös gyermeke tavaly nyáron, július 19-én született, de a Reggeli műsorvezetője már májusban elköszönt a Reggeli stábjától és a nézőktől. Ezek után hatalmas lelkesedéssel tért vissza a munkához a héten, de volt néhány kommentelő, aki hamar elvette a kedvét. Anikó viszont felvette a kesztyűt! „Nagyon vártam ezt a témát, hogy majd arról fogunk vitatkozni, ki hogy gondolja, mikor érdemes visszamenni dolgozni a kisbaba születése után?! Mindenki mást gondol ezzel kapcsolatban, és az emberek szeretik kifejteni a véleményüket. Kaptam hideget-meleget egyaránt” – vezette fel a tegnapi  vitatémát a Reggeliben a kétgyermekes anyuka némi cinizmussal a hangjában.

Anikónak többen azt is a szemére hányták, hogy ha decemberben még a BeleValóVilág műsorvezetését – éppen gyerekeire hivatkozva – visszaadta, hogy dolgozik mégis január végén? „Ez kicsit más jellegű. Ott éjszaka dolgoztam, és nem csak heti egyszer, szóval kicsit nehezebben volt összeegyeztethető. De az, hogy egy héten egyszer három órára bejövök dolgozni, azt gondolom, belefér, és el tudom dönteni, mi a jó gyerekeimnek. Ráadásul a kisebb már féléves elmúlt” – magyarázta.

Hozzátette, bármennyire nehéz és megosztó ez a téma, tiszteletben kellene tartani mindenki véleményét. „Aki szeretne otthon maradni a gyerekekkel, arra azt mondják, hogy lusta, ha valaki elmegy dolgozni, akkor nem foglalkozik a gyerekeivel. Egyébként ilyenkor figyelembe kell venni, hogy a családi pótlék és az egyszeri anyasági támogatás nem egy nagy összeg, főleg a mai világban, amikor tapasztaljuk, menyire kerülnek az élelmiszerek. Szóval nincs jó vagy rossz megoldás, de senkit nem lehet elítélni azért, ahogy dönt. Én nagyon szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy ott van a párom, akire rá merem bízni akár mind a két fiamat is, és ott vannak a szülei is, akiktől szintén maximális segítséget kapunk.”

Lotfi-Schadi Réka másképp gondolja

A három gyereket nevelő Lotfi Begi felesége, Schadi Réka az „ellentábort” erősíti. „Senkire nem akarom a vizes lepedőt ráhúzni, de nekem egyik gyerekem sem járt bölcsődébe, mert én úgy gondolom, hogy az első három év a legfontosabb a gyerek életében, aminek nagyon szerettem volna a szemtanúja lenni. De közben ugyanúgy csináltam a ruhamárkámat, pár órára elmentem dolgozni otthonról – utalt rá Réka, hogy van olyan rugalmas munkahely – mint például Anikónak a műsorvezetés is –, ami csupán napi vagy heti pár órás elfoglaltságot jelent egy édesanya életében. – Miközben én mindig is úgy éreztem, mellettem van a gyerekeim helye, sok élethelyzet van, amikor ugyanezt nem teheti meg valaki, és olyan is van, aki megteheti, de a karriere fontosabb” – magyarázta.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!