Napi friss

Elárulta boldog házassága titkát az egykori megasztáros

Bálint Ádám egyenlően osztozik feleségével a házimunkán és a gyereknevelésen.

2005-ben ismerhette meg az ország a Megasztár második szériájában, azóta pedig a színház és a családja tölti ki az életét. A story.hu-nak adott interjúban beszél a múltról, családról és jövőbeli terveiről is.

story.hu: Visszahúzódó gyerekből hogyan lesz valakiből sikeres musicalszínész?
Bálint Ádám: Nem emlékszem, ki mondta, talán Márai, hogy a művészet: terápia. Azért nyúlsz az alkotáshoz, mert valamit a hétköznapokban nem tudsz megélni – engem zavart a zárkózottságom, a gátlásaim, tudattalanul választottam azt a munkát, ahol ettől meg tudok (hiszen meg kell) szabadulni. A színpadon szabaddá tesz az, hogy ott már csak rajtam múlik az alakításom. Hatalmam van, és az lehetek, aki akarok.

story.hu: 2005-ben szerepelt a Megasztárban, ami nagy sikert aratott. Hogy tudta feldolgozni a hirtelen jött sikert és ez az időszakot?
B. Á.:
Hálás vagyok a műsornak, mert olyan sikert tapasztaltam meg, amit saját jogon már nem lehet elérni. Ekkora nyilvánosságot, heti több millió nézőt már senki nem kap meg. Az adások végeztével ez természetesen elveszett, csak botrányokkal lehetett volna megmaradni a celebvilágban, művészként nem. Jó volt, megvolt, elég volt. Már nem vágyom rá, és soha nem kell majd ábrándoznom róla.

story.hu: Sokan nem tudják, de már a tehetségkutató előtt is színészi pályára készült. Miként befolyásolta a későbbi karrierét a műsorban való szereplés?
B. Á.:
A tehetségkutatóba azért jelentkeztem, hogy egy kis ismertséget szerezzek, és az első nagy lehetőségeket a Megasztár miatt kaptam meg. Nem tudtam minddel élni, volt szerep, ami rosszabbul sikerült, de szép lassan megtanultam a szakmát. Jó mestereim voltak.

story.hu: 2009 óta él boldog házasságban, Melindával a feleségével. Mit gondol, mitől működik a kapcsolatuk?
B. Á.:
Meghoztuk a döntést, hogy mi együtt akarunk maradni, hogy egy életen át egymás társai szeretnénk lenni. A legjobb barátai vagyunk egymásnak, és mindent meg tudunk beszélni, ezért nem gyűlik semmilyen feszültség, ami lassan felemészthetné a kapcsolatunkat.

story.hu: Három gyermek büszke édesapja. Izabell után érkeztek az ikrek: Johanna és Benjámin. Hogy érzi, jut elég idő az apai teendőkre a színház mellett? Többször vett már részt hosszú külföldi turnén, ezeket az időszakokat hogy élte meg édesapaként?
B. Á.:
Próbaidőszakban reggeltől estéig bent vagyunk a színházban, de ha csak előadás van, az többnyire az estére korlátozódik – általában sokat vagyok a gyerekekkel. A gyerekek körüli teendőkben és a háztartás feladataiban is egyenlően osztozunk. A turné nagy terhet rótt a feleségemre, évente több hónapot is külföldön játszottam. Most ért véget A Szépség és a Szörnyeteg 12 évig tartó turnésorozata, amely során több mint 850-szer játszottuk el németül a darabot. Ilyet magyar társulat még soha nem csinált, és valószínűleg nem is fog.

story.hu: Több darabban is láthatjuk egyszerre. Ha választhatna, melyik a kedvenc előadása?
B. Á.:
Most nagyon szeretem A rózsa titkai című előadásunkat az Astrum Színházzal. Angyal Anitával, Földes Tamással és Álmosd Phaedrával játsszuk A kis herceg írójának történetét. Rém izgalmas, hogyan érhetőek tetten az önéletrajzi elemek a kisregényben. Február 9-én játsszuk legközelebb a Bethlen Téri Színházban.

story.hu: Mik a tervei 2023-ra?
B. Á.:
Sokat szeretnék játszani. Még mindig nem tért egészen magához a színházi szakma a járvány után, most a fűtés és a világítás kigazdálkodása okoz gondot. Sajnos a nézőknek is, így kevesebb jut kultúrára. Nem látom a végét, de bizakodom.

Kiemelt kép: Astrum Színház

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!