Napi friss

Pompás kertjéből alig akarja kitenni a lábát Köllő Babett – Fotókkal

Úgy érzi, amint lelép a teraszról, mintha egy másik világba csöppenne.

Ha kinéz a háza ablakán, a Hárshegyet látja, illetve gyönyörű, rendezett zöld kertjét, ami nyugalommal tölti el. A 2000 négyzetméteres kert a büszkeségük, amit a méretéből fakadóan kertészek tartanak rendben. De férje, András is szívesen tesz-vesz a szabad levegőn, ha ideje engedi. „Az az igazság, hogy én csak az élvezője vagyok a kertünknek, az ültetés, a metszés nem az én világom, a fűnyírás pláne nem – mesélte nevetve Babett a Story Sztárotthon különszámában. – De András helyettem is elmolyol kint, például minden évben ő ülteti a muskátlit, és ha kitalálok valamit, örömmel véghezviszi. És hát imádjuk a kertünket úgy, ahogy van. Elég csak lelépnem a teraszról, és azt érzem, egy másik világba kerültem. Általában ezért sincs kedvem elindulni otthonról. Egyébként nyáron az élet a kertben zajlik, sütögetünk, medencézünk, a reggeli kávét is kint fogyasztjuk el. Ősszel viszont minden sokkal csendesebb.”

Általában a medencét június elejétől szeptember végéig szokták használni, de tavaly annyira hamar köszöntött be az ősz, hogy már augusztus végén búcsút vettek tőle.

Jó időben az élet a kertben és a nyári konyhában zajlik. Igaz, Babett birodalma inkább a benti konyha. „A pandémia hozadéka, hogy építettünk kintre egy nyári konyhát. Mondanom sem kell, itt is inkább a férjem szorgoskodik, de a lényeg, hogy rendesen kihasználjuk.”

„Sokan úgy tartják, hogy vagy kutya, vagy kert. Szerintem igenis megfér együtt a kettő, így Omár, az 50 kilós óriás snaucerünk nincs is a kenneljébe zárva, csakis akkor, ha vendégek jönnek. Remek házőrző. Egyszer még apukámat sem engedte be.”

Kiemelt kép és fotók: Olajos Piroska

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!