A Séfek Séfe gasztroreality győztese azt vallja, hogy némi kreativitással észre sem vesszük, hogy a fakanalunkat a pénztárcánk mozgatja! „Ha próbálunk olyan ételeket választani, melyek hozzávalóiból marad másnapra is, több napig is fel tudjuk ugyanazt az alapanyagot felhasználni. Hiába drágább egy-egy összetevő, így már megéri a vásárlást” – mondja Alexandra, aki két olyan receptet mutat, melyek hasonló alapokra épülnek.
Így készül a gesztenyekrémleves, amiből egy adag 540 Ft
Hozzávalók
8 dl tej
1 csomag főzős vaníliás puding por
3 evőkanál kristálycukor
25 dkg édes gesztenyepüré
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mazsola
Elkészítés
„A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporosat, hozzátesszük a villával összetört gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. A tűzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük, majd turmixgépben habosítjuk. Áztatott mazsolával kínáljuk, akár hidegen, akár melegen.”
Így készül a kókuszos banános tejberizs, amiből egy adag 800 Ft
Hozzávalók
0,5 kg kerek szemű rizs
1 l tej (lehet laktózmentes is)
3 dl víz
2 dl tejszín
15 dkg vaj
ízlés szerint cukor
csipet só
1 csomag vaníliás pudingpor
4 db banán
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kókuszreszelék
ízlés szerint használhatunk reszelt narancs vagy citromhéjat
Elkészítés
„A rizst vízben feltesszük főni, majd folyamatosan hozzáadagoljuk a tejet. Ha háromnegyedik megfőtt a rizs, mehet bele a tejszín, a csipet só és a vaj, a főzés befejezése előtt 10 perccel pedig a kókuszreszelék. Közben a pudingport egy kevés tejjel elvegyítjük, és azt is a megfőtt rizshez keverjük. Ekkor ízesíthetjük igény szerint cukorral, vaníliás cukorral, citrom/narancs reszelt héjjal, és végül forralunk rajta egyet. Amikor már majdnem kész, összeturmixoljuk a banánokat, és elegyítjük a rizzsel. Elkészítés után egy fél órát lefedve hagyjuk, hogy a rizs összeálljon és krémessé váljon.”
Kiemelt kép: TV2