Nem csak eljátszották, bele is kóstoltak Zámbó Jimmy életébe a 22 évvel ezelőtt elhunyt énekesről szóló sorozat színészei. A Király zarándoklat néven futó interaktív sétára a story.hu is meghívást kapott, amely során többek között Jimmy kedvenc falatozójába is ellátogattunk. A Király egykori és mai kiadója, a Magneoton vezérigazgatója, Joós István elmondta, gyakran kötöttek ki hajnalban a Garay téri piacon az énekessel. „Amikor éjszaka dolgoztunk, hajnalban kevés helyre tudtunk beülni, így általában a piacon kötöttünk ki. Jimmy imádta a kolbászt és a májas hurkát dupla adag mustárral. A véreset valamiért nem kedvelte. Erre máig emlékszem” – emlékezett vissza a Király egykori menedzsere.
Jimmy köztudottan nagy nőfaló hírében állt, ám most kiderült nem csak az ágyban volt nagy étvágyú, a magyaros fogásoknak sem tudott ellenállni. „Felesége, Edit magasra tette a lécet, jól főzött, ezért Jimmy akárhová ment, azokat az ízeket kereste. A magyaros ételeket kedvelte, de nagyon kritikus volt. Megmondta a pincérnek, ha egy étel nem volt jó. Külföldön egyre nehezebb volt vele bánni. Annyira szerette a magyar ételeket, hogy azt gondolta, az egész világ rosszul főz. Talán az olasz konyhát tudta még elfogadni, de az újdonságok felé nehezen nyitott, a tengeri herkentyűket például mindvégig messziről kerülte” – magyarázta Joós István. Egyébként hogy Jimmy mennyire viszolygott a különleges fogásoktól, az az RTL+ sorozatának nyolcadik epizódjából is kiderül.
Kiemelt kép: Archív