Napi friss

Lékai-Kiss Ramóna: „A földön fekve sírtam, és mindenki más is”

Színésznőként most először tapasztalta meg a durva erőszakot.

Szakmai pályafutása egyik mérföldkövének érzi a január 23-án induló Hazatalálsz című TV2-s sorozatban nyújtott alakítását. A csütörtöki sajtóvetítés után nyilatkozott a story.hu-nak, amely során elárulta: sokszor nehezen mászott ki lelkileg egy-egy brutális jelenetből. De beszélgettünk vele többek között arról is, hogyan egyeztette össze az őszi forgatási napokat A Nagy Ő műsorvezetői feladataival és persze családi életéről.

story.hu: Hogy talált rád Trixi szerepe?
Lékai-Kiss Ramóna: Felhívott a TV2 kreatív producere, Kinizsi Ottó és a Hazatalálsz producere, Illés Gabriella, hogy lenne itt egy szerep, és elmesélték, ki és milyen személyiség is Trixi. Ekkor a kérdést még nem tették fel, hogy alakítanám-e őt, de én azonnal rávágtam, hogy oké, rendben, vállalom. Mire nagy nevetés tört ki, hogy így lecsaptam rá.

story.hu: Mi fogott meg benne?
L-K. R.: Hogy nagyon összetett személyiség, aki gyorsan felkavarja az állóvizet. Illetve az, hogy olyan dolgok fognak velem történni, amik az elmúlt 20 éves színészi pályafutásom alatt még soha. Innentől kezdve pedig nem volt min gondolkodni.

story.hu: Egy kis előzetest kérhetünk?
L-K. R.: Nagyon sok durva jelenetem lesz. Volt, hogy ott ragadt a testem, a lelkem, mindenem ilyenkor. Emlékszem, egy alkalommal a padlón, összeomolva kellett zokognom, és a rendezővel addig-addig csiszolgattuk ezt a jelenetet, amíg az egész valósággá nem vált. És én tényleg a földön fekve sírtam, és mindenki más is. A stáb rám borult, öleltek, és egy emberként sírtak velem. Megindító pillanat volt a rengeteg feltört érzelem, és persze a hihetetlen erős csapatszellem miatt is. Sosem felejtem el.

story.hu: Van, amiben hasonlítasz az általad alakított karakterre?
L-K. R.: Azt gondolom, nem sokban. Sem belsőleg, sem stílusban. Talán annyiban, hogy Trixi rejtegeti, de egyébként romantikus lelkű. Ez közös pont. Minden más távol áll tőlem. Gonosz oldalon álló, nehéz sorsú rosszlányt alakítok, de bízom benne, hogy a nézők túllátnak a felszínen, ami alatt azért ott lapul az érző lélek, és megszeretik.

story.hu: Mindeközben párhuzamosan A Nagy Ő-t is forgattad. Hogy jutott idő a kisfiadra, a családra?
L-K. R.: Egy ideig kérdőjel volt, hogy ezt a kettőt egyáltalán össze lehet-e egyeztetni, mert napra pontosan ugyanakkor kezdődött mindkét forgatás. De végül sikerült összehangolni, és ezért nagyon hálás vagyok a főnökeimnek. Szerencsére nagy a család, tudok kire számítani, ha én távol vagyok, de azért ezt nem úgy kell elképzelni, hogy 24 órából 24 órát forgatok. Összesen 20 nap átfedés volt, ami valóban eggyel összeszedettebb szervezést igényelt az életünkben, de ha egy átlagos hetemet nézzük, akkor heti három-négy nap a munkáé, a többi pedig csak a családomé.

story.hu: Visszatérve a sorozatra, Noé nézheti majd?
L-K. R.: Lesznek benne olyan részek, amik, azt gondolom, nem valóak egy 3-4 éves kisgyereknek, de sok mindent láthat. És szereti is megnézni az anyukáját a tévében. Mindig várja, hogy milyen ruhában leszek egy show-műsorban, de azért egy hosszabb műsor őt még nem köti le, és ez jól is van így.

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!