Napi friss

Sebestyén Balázsék védelmükbe vették Czutor Zolit

A zenész szilveszteri bejegyzése nagy port kavart.

Czutor Zoli 2022 utolsó napján tette közzé az alábbi kiírást: „Esküszöm, sosem petárdázom, de ez a sok alpári fenyegetés a kutyásoktól (akiknek a javarésze a sz@rt sem szedi fel egész évben) egészen meghozza a kedvem. Hajrá durrogás.” A zenész kapott hideget-meleget, napokig erről cikkezett a hazai sajtó, így nem véletlen, hogy a keddi Balázsékban is beszéltek a nagy port kavart kiírásról, és az azt követő reakciókról. Rákóczi Feri szerint Czutor Zolinak abban igaza van, hogy december elejétől rendre jelennek meg kutyatartóktól olyan hangvételű bejegyzések, amiben a potenciális tűzijátékozókat vagy petárdázókat fenyegetik. „Egy nap az évben, amikor el kell fogadni, hogy csomó ember így ünnepel. Mint ahogy mi csomóan elfogadjuk, akiknek nincs kutyája, hogy te sétáltatod a kutyádat” – üzent a rádiós, és hozzátette, egy évben egy este meg lehet oldani, hogy a kutyatulajdonosok vigyázzanak kedvenceikre.

Rákóczi Feri aztán azt is felvetette, hogy miként lehetséges, hogy a kutyák kiszabadulnak biztonságos otthonaikból. Szerinte vagy nincs bent a kutya, mert ha bent lenne, nem tudna elszabadulni. Vagy úgy szalad el, hogy kiviszi a gazdája, de nem tartja pórázon. Vagy ha ki tudja tépni a gazdája kezéből a pórázt, akkor a gazdája nem csinált valamit jól. „Ezek nem vádaskodások, ezek tények” – mondta a rádiós.

Sebestyén Balázs rámutatott, Czutor Zoltán a kutyatartók stílusát kifogásolta. Ez pedig őt is megdöbbenti. „Engem mindig az indulat lep meg, hogy ebben az országban olyan könnyű olyan témát találni, ahol mindig megvan a két tábor. (…) És mindig egymás brutális osztása, leuralása, demagóg megsemmisítése, és kicsontozása, kifilézése zajlik. Érvek nélkül olyan indulattal, olyan prosztó stílusban, olyan megdöbbentően…” – vélekedett Balázs, aki szerint ebben az a legborzalmasabb, hogy az ilyen vitás szituációban sosem születik megoldás, hanem mindenkinek egy cél lebeg a szeme előtt: verbálisan megalázni a másikat.

Kiemelt képek: RTL/Sajtóklub; Fülöp Dániel/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!