Napi friss

Harry herceg Vilmos biztatására bújt náci jelmezbe?

Az öcs újra bizonyítékok nélküli támadást indított a királyi család, főleg bátyja ellen.

A magánélete védelme miatt a királyi családból kilépő Harry herceg Tartalék című önéletrajzi könyve a jövő héten jelenik meg. A híres Oprah-interjú – amelyről kiderült, az elmondottak fele sem igaz –, a hatrészes Netflix-sorozat, Meghan Markel számos podcastja és lapinterjúja után a könyv az előrejelzések szerint megint csak arról szól, hogy mennyit bántotta a királyi család, a média és úgy általában mindenki Harryt és feleségét, és miért hagyták maguk mögött a Windsor-házat. Harry emellett két televíziós interjút is adott, hogy a könyvét reklámozza, ezek a hétvégén kerülnek adásba.

A könyvből ma két történet szivárgott ki. Eszerint 2019-ben egy beszélgetés során Vilmos „nehéz esetnek” és „gorombának” nevezte Meghan Markle-t, és fenyegetően lépett fel öccsével szemben. Emiatt Harry otthagyta, és a konyhába ment, de a testvére követte. Adott neki egy pohár vizet, hogy lehiggadjon, de ez sem segített: Vilmos tovább sértegette őt, majd ahogyan írja Harry, „megragadott a galléromnál fogva, elszakította a nyakláncomat és… a földre lökött.” A herceg a kutya táljára esett, és megsérült a háta. „Feküdtem ott egy pillanatig kábultan, aztán felálltam, és mondtam neki, hogy tűnjön el.”

A másik történet szerint 20 éves korában Harry vacillált, hogy náci vagy pilótaegyenruhát viseljen-e egy „bennszülöttek és gyarmatosítók” témájú bulin. Ekkor felhívta a bátyját és Katalint, akik egyértelműen az elsőre szavaztak, így esett a választás a náci jelmezre. „Felhívtam Willyt és Kate-et, hogy megkérdezzem, mit gondolnak. A náci egyenruhát mondták” – írja, majd elárulta, Vilmosék kinevették, amikor meglátták. A két sztori Kanadától Japánig a lapok címoldalára került, tízből kilenc kommentelő azonban Vilmos és a királyi család pártján áll. Rengetegen egyszerűen nem hisznek Harrynek. Mások azt írják, minden testvér között vannak viták, veszekedések, olykor tettlegesség is, de azt nem kürtölik szét. És ha igaz a történet, akkor egy 20 éves férfi miért hallgat ostoba tanácsra, és vesz fel náci jelmezt, elvégre a kútba sem ugrik senki, amikor azt javasolják.

Többen azzal vádolják Harryt, hogy megint csak a pénz lebeg a szeme előtt, és dollármilliókért immár két éve mást sem csinál, csak panaszkodik és panaszkodik, a történtekért pedig másokat hibáztat, és soha egyetlen alkalommal sem mondta sem ő, sem a felesége, Meghan, hogy esetleg ők is hibásak a kialakult helyzet miatt. A britek azt írják, unják már Harry vádaskodásait, nem is hisznek neki, mert soha nem bizonyította be egyik állítását sem. Vilmos iránti féltékenységgel is vádolják, sokak szerint pénzhajhász, paranoiásnak és boldogtalannak tűnik. A brit kommentelők négy dologban teljesen egyetértenek, az egyik, hogy ő és a felesége soha ne térjenek vissza Nagy-Britanniába, aztán hogy ne hívják meg őket Károly király májusi koronázására, illetve hogy meg kell fosztani őket a királyi címeiktől, és hogy Vilmosnak reagálnia kellene a vádakra. Ez utóbbi azonban kizárt. A királyi család mindig tartotta magát a „soha ne panaszkodj, soha ne magyarázkodj” elvhez, ennek fényében ma Vilmos udvartartása közölte, nem kommentálják öccse vádjait.

Kiemelt kép: Getty Images 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!