A pandémia ideje alatt saját bevallása szerint kínjában kezdett el kertészkedni, hogy a depressziós időszakot legyőzve, valami értelmet adjon az életnek. Először paradicsomot vetett el. „Amikor láttam, hogy a kis levelecske rá két hétre kibújt, én olyan boldog voltam, mintha születne egy gyermek – mesélte a Piqniq Budapest fenntarthatósági gasztrokampányához készült videójában, amiben a helyi alapanyagok fontosságáról beszélgetett. A színésznőnek és családjának van egy kertje a Balatonnál, ahol fűszernövényeket termesztenek. – Annál nincs jobb érzés, hogy amikor leérünk a Balatonra, farkaséhes a család, és gyorsan, mi van a konyhában alapon az oregánóból, a kakukkfűből, a bazsalikomból némi fokhagymával rittyentek egy fokhagymás tésztát.” Ónodi Eszteréknél egy családi hagyomány is kapcsolódik a kertészkedéshez: minden szezon végén a kertben álló egy szem körtefa gyümölcseiből pitét készítenek, amit közösen fogyasztanak el.
Kiemelt kép: Piqniq Budapest