Napi friss

NOX Tomi Rubint Rékáról: „Nála erősebb asszonyt nem ismerek”

A zenekar táncos-koreográfusa több mint tíz év kihagyás után ismét színpadra lép egy kétórás koncert keretében. Minden erejére szüksége lesz, így a felkészülésben profi segítséget kért.

Csak utólag tudatosult Tomiban, mekkora fába vágta a fejszéjét, amikor rábólintott, hogy a NOX tizenhárom év után ismét összeálljon egy koncertre, rá­adásul az Arénában. Hiába volt hosszú éveken át profi táncos-koreográfus, az elmúlt években kijött a gyakorlatból.

„Akkor én most leülnék”

Az utóbbi időben nem táncolt, nem sportolt, így az állóképessége sokat romlott ahhoz képest, amikor a kétezres évek elején felszántotta a színpadot. Ezért döntött úgy, hogy profihoz fordul, így augusztus eleje óta Rubint Réka alakreformedzéseire jár. „Nála erősebb asszonyt, a szó jó értelmében, nem ismerek – ­kezdi Tomi. – Ha látja rajtam, hogy már nehezen bírom, akkor is azt mondja, csináljak még ötöt, még tízet. Nincs kivételezés!” Tomi bevallja: az első edzés után a lépcsőn sem tudott lejönni. „Becsülettel végigcsináltam az első alkalmat, azt mégsem engedhettem meg magamnak, hogy táncos-koreográfusként húsz perc után azt mondjam, bocsánat, akkor én most leülnék ‒ emlékszik vissza a popsztár, de kiderül, hamar felvette Réka tempóját. – A célom, hogy mire itt a koncert, végig tudjam csinálni az edzéseket anélkül, hogy kifulladnék. Az Arénában is két órán keresztül leszek a színpadon, amit végig kell tolni.”

Rubint Rékánál nincs lazsálás (Fotó: Olajos Piroska)

300 nővel edz

Nem ő az egyetlen férfi, aki Réka edzéseire jár, persze számuk elenyésző a háromszáz nőhöz képest, akik hamar maguk közé fogadták a NOX táncos-koreográfusát. „Amellett, hogy fizikailag elfáradunk, ide jó hangulattal jövök. Jóbarátokra leltem. De nem azért járok le, hogy ismerkedjek – siet leszögezni. – Mindenki azt mondja, biztos csajozok, de tényleg nem ezért járok.”
Az utóbbi időben Tomi nemcsak a mozgásra figyel oda, az étkezésére is nagy hangsúlyt fektet. Ebben Rubint Réka férje, a fitneszguru Schobert Norbi van segítségére. „Szerencsés alkat ­vagyok, hál istennek, nem kellett fogynom, augusztus eleje óta mégis lement rólam hét kiló. Most úgy 68 kilót mutat alattam a mérleg. Csökkentettem a szénhidrátmennyiséget, pedig vidéki gyerekként mindent kenyérrel ettem. Na, Norbinál ez nincs. Lassan, de biztosan megszokom az új étrendet, és már érzem is a hatását. Jobban bírom a tempót.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!