Napi friss

Palcsó Tomi – Egykori vetélytársával áll színpadra

Caramel régóta dédelgetett álma volt, hogy írjon egy zenés darabot. A musical egyik főszerepét pedig egykori megasztáros versenyzőtársa alakítja.

„Lutter Imre kollégámmal közös bennünk a költészet szeretete, és évek óta beszéltük már, hogy csinálnunk kellene együtt valami nagyobb volumenű alkotást. Végül a Covid ideje alatt jött a romantikus darab ötlete, ekkor álmodtuk meg a Mesterkódot” – kezdi Caramel. Szerinte kicsit költészet, kicsit popzene, kicsit rockzene, kicsit színház egyvelege az alkotás, amiben Palcsó Tomi mellett többek között Veres Mónika Nika, Szulák Andi, Bakos-Kiss Gábor és Trokán­ Péter is játszik. A darabot a Karinthy Színház igazgatója, Olt Tamás rendezi, aki Váradi R. Szabolcs dramaturggal együtt a történetet is jegyzi.

És mint tudjuk, a történelem igazi forgószínpad, Caramel és Tomi esetében pedig most még a szereplők és a helyszín sem változott. Tizenhét év után pont ugyanott, a Budapest Aréna színpadán énekelnek majd, ahol a Megasztár 2 döntőjén elindult a karrierjük. Csak most nem a Jégszív című slágert, hanem a Mesterkód dalait adják elő december 3-án. Az énekest teljesen váratlanul érte Caramel megkeresése, de nem sokáig habozott, szinte rögtön igent mondott a felkérésre, mert nagyon megtetszett neki a történet, de főleg az a kihívás, hogy az éneklés mellett mindez színészi munkával is jár. Tominak az sem volt mellékes, hogy a stáb és a szereplők közül sokakat régóta ismer és kedvel. Legfőképp Caramelt, akivel noha ritkán találkoznak, mindig kiadósat beszélgetnek. „Közösen éltük át az ismertség kezdeti időszakát, szerintem ez mindig egy kapocs lesz közöttünk még akkor is, ha az élet olykor másfelé terel minket – mondja Tomi. Megformált karakterét pedig mintha csak róla mintázta volna Caramel. – Szerintem sokban hasonlít rám András, részben talán ezért is kaptam meg a szerepet. Kicsit álmodozó, a jövőbe tekintő, ugyanakkor értelmes és szenvedélyes embert játszom, aki keresi a boldogságot, de nem tudja, ez mit is jelent – meséli az énekes, aki Palcsó Tomiként úgy véli: – A szerelem olyan beteljesülés tud lenni az ember életében, amihez kevés dolog fogható.”

Palcsó Tamás jobb partnert álmodni sem mert volna Nikánál, aki a kolléganőjét alakítja a darabban, és akivel együtt keresik a boldogságot. Az énekesnő sem gondolkodott sokat, hogy elvállalja a szerepet. Számára is múltat idéző a közös munka, az 56 csepp vér című rockmusicalben 16 évvel ezelőtt ugyanis Tomival együtt játszották Rómeó és Júlia szerepét szintén az Aréna színpadán. „Az emlékek mellett az is meghatározó volt a döntésemben, hogy emberileg és szakmailag is nagyon tisztelem Caramelt. Nagyon egy húron pendülünk – mondja Nika. Tomihoz hasonlóan, hozzá is nagyon közel áll a megformált karaktere. – Zsófi régóta ­szingli lány, ahogy én is az vagyok a való életben. Mindketten ­keressük a saját boldogságunkat. Szeretem a darab legfőbb üzenetét, hogy sokszor nem vesszük észre, bizony ott van az orrunk előtt, amire igazán ­vágyunk.”

Kiemelt képek: Birton Szabolcs/fotocentral.hu, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!