Napi friss

Zoltán Erika: „Két olyan pályatársam is van, akik meghatározták az életemet”

Egyikük egy legendás magyar énekesnő, a másik egy világsztár.

A hazai zenekedvelő közönség valósággal rajongott a Filmslágerek magyarul című kazettáért még 1991-ben, amelyen Erika és Kiki bújt Olivia Newton-John és John Travolta bőrébe. A Grease betétdalai magyarul is telitalálatok lettek. „Ezek közül kettőt énekeltem, és mindkettő hatalmas ajándék volt nekem, ezek is sikereket hoztak. Persze ezekhez Kiki is kellett – meséli Erika. Bár a két énekesnő sosem találkozott, sőt Olivia valószínűleg soha nem is hallott magyar kolléganőjéről, Erikát megdöbbentette a hollywoodi sztár halála. Még akkor is, ha köztudott volt, hogy Newton-John hosszú ideje harcolt a mellrákkal. – Ritka az a karakterű ember, amilyen ő volt. Megmagyarázhatatlan kedvesség, béke, jóság áradt belőle. Halálával egy angyal távozott közülünk, de szerintem inkább csak elköltözött – mondja szomorúan az énekesnő. – Erőteljes hatással volt rám a személyisége, intenzíven benne volt az életemben. Olyan tízéves lehettem, amikor kaptam egy bakelitlejátszót és hozzá egy lemezt: Olivia countrylemeze volt. A country nem lett a szívem csücske, de a hangja magával ragadott.”

Erikát megdöbbentette a hollywoodi sztár halála (Fotó: Profimedia)

Erika rongyosra hallgatta a lemezt, és miután tizennyolc éves lett, elkezdte énekelni Olivia dalait. „Ugyanolyan fellépőruhát csináltattam magamnak, mint amilyen az övé volt, és a hajamat is úgy vágattam le, ahogyan ő hordta.”

„Tőle kaptam meg a szülinapi tortámat”

Erika vágyott egy személyes találkozásra is, ám amikor a világsztár hazánkban járt, ő épp külföldön tartózkodott. „Két olyan pályatársam van, akik meghatározták az életemet. Az egyik Olivia, a másik Kovács Kati. Katival nyilván többször összehozott a sors. Sokszor léptünk fel együtt, szerepeltünk közösen tévéfelvételeken. A hatvanéves jubileumi műsoromban is tőle kaptam meg a szülinapi tortámat. Ha itthon lettem volna, amikor Olivia Magyarországon van, minden kapcsolatomat bevetettem volna, hogy találkozhassak vele” – árulja el rajongását.

Kovács Katival többször fel is léptek már együtt (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Kiemelt kép: Toroczkay Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!