Napi friss

A Táncdalfesztivál sztárjai, akiknek rosszra fordult a sora

Nem mindenkinek sikerült jól sáfárkodnia a Táncdalfesztivál adta népszerűséggel, míg más pedig önként mondott le a csillogásról.

Harangozó Teri – A boldogságot kereste

Öt évtizedes pályafutásával az egyik legnépszerűbb előadónk volt. Karriere a Mindenkinek van egy álma című sláger eléneklése után gyorsabb fokozatra kapcsolt. Négy albumot és megközelítőleg száz dalt hagyott az utókorra, miközben végig a boldogságot kereste. Kétszer ment férjhez, gyermeke nem született. 2015-ben hunyt el tüdőbetegségben, amit állítólag kilyukadt mellinplantátumai okoztak.

Legismertebb dala: Szeretném bejárni a Földet

Mary Zsuzsi Hat gyereket szült

1968-ban előadói díjat kapott a Táncdalfesztiválon azzal a dallal, amelyet későbbi férje, Dobos Attila szerzett neki. Népszerűsége leírhatatlan volt, ezért is ért mindenkit váratlanul, amikor sikerei csúcsán várandósan disszidált – a férjét követte Németországba. Harminc év után tért haza. Második férje Klapka György volt, négy közös gyermekük született. Viharos kapcsolatban éltek, és válásuk után sem szakadtak el egymástól. Klapka budai telkén lakott egy kisebb házban. Karrierét nem tudta úgy újraindítani, ahogy szerette volna. Magánéleti és szakmai kudarcok kövezték útját az öngyilkosságig. 2011. december 25-én találtak rá a holttestére.

Legismertebb dala: Mama

Németh József – Karhatalmista volt

Egy cselédlány és egy urasági intéző viszonyából született. Viszontagságos gyerekkora után a belső karhatalomhoz került, sofőrként Rákosi Mátyást vitte vadászni. 1956-ban fel akarták akasztani, de megúszta. Új életet kezdett, megtanult énekelni. 1970-ben Németországban egy hajóra szerződött a feleségével. Az állam hazahívta őket, de a szerződése miatt azonnal nem tudott jönni, ezért gyakorlatilag disszidáltatták. Odakint vendéglőt nyitott, ahol főzött és énekelt a vendégeknek. Tíz éve halt meg.

Legismertebb dala: Egy bolond az sosem tanul, Sírnak a fák

A Táncdalfesztivál további sztárjairól ide kattintva olvashatnak.

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!