Napi friss

Késmárky, Ambrus, Toldy – Mi lett az aranytorkú legendákkal?

Szépek, csinosak és tehetségesek voltak, és meglehetősen különböző életutat jártak be.

Késmárky Marika – Férjre cserélte a karrierjét

Marika az 1969-es fesztiválon Koós Jánossal megosztva nyert az előadói kategóriában. A karrier helyet azonban a szerelmet választotta, amikor 1970-ben megismerte a Derrick sorozatban nyomozót játszó Günther Stoll színészt. „Szerelem volt első látásra. Egy külföldi sajtóeseményen találkoztunk először, ahol telefonszámot cseréltünk, majd haza kellett utaznom. Pár nap múlva megláttam őt, amint a fehér színű, nyitott Mercedesében autózik Budapesten. Utánam jött!” – mesélte Marika korábban egy interjúban. Az énekesnő követte a férfit Németországba, összeházasodtak, de a boldogságnak hat évvel később Günther halála véget vetett. Két évvel később a Dzsingisz Kán együttes tagja lett, Edina Pop néven ismeri a nagyvilág. Németországban él.

Legismertebb dala: Egy fiú a házból

Ambrus Kyri – Ő volt az első tinisztárunk

1972-ig az összes Táncdalfesztiválon indult. A közönség legnagyobb meglepetésére az 1970-es években visszavonult. 1993-ig a Magyar Rádió műsorvezetője volt. Kétszer volt férjnél, mindkettő házassága válással végződött. Gyereke nem született. Utolsó éveiben a barátaival folytatott kártyapartik tették boldoggá. 2021 novemberében hunyt el.

Legismertebb dala: Nappalok és éjszakák, Fehér házikó

Toldy Mária – Híres ének­tanár lett

Már az első fesztiválon megosztott első előadói díjban részesült, és a másodikon is megismételte a bravúrt. Valójában soha nem vonzotta az énekesi pálya, gyerekkora óta énektanárnak készült. 1971-ben felkérték, hogy tanítson a Postás Zeneiskola táncdalstúdiójában, és igent mondott. 2001-től az Operettszínházzal együttműködve, az utánpótlás nevelésében tevékenykedett. Első férje Bágya András zeneszerző volt, de miután megismerkedett Malek Miklós zeneszerzővel, tudta, hogy neki ő az igazi. Két gyerekük született: Andrea színésznő, Miklós zeneszerző. Három unoka nagymamája. 84 éves.

Legismertebb dala: Más ez a szerelem, Rövid az élet

Kiemelt képek: Olajos Piroska; Archív; Szebeni-Szabó Róbert/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!