Napi friss

Brandan Fraser – Pokoli évek után újra a csúcson

A Múmia-filmek sztárja alaposan megváltozott az utóbbi években, karrierében és magánéletében egymást érték a sorscsapások. Most azonban csillaga ismét felragyogni látszik.

Bejárta az internetet az a videófelvétel, ami a velencei filmfesztiválon készült, és amiben hat percen keresztül vastapssal ünneplik a hosszú idő után visszatérő Brandan Frasert. A videóban jól látszik, a színész könnyekig hatódott az ovációtól. Eleinte zavarba is jött, nem nagyon tudta hová tenni a gesztust, végül pedig meghajolt a közönség előtt.

A színész legújabb filmjét, A bálnát most mutatták be a fesztiválon – egy majd’ 300 kilós férfit játszik, aki próbálja helyrehozni kapcsolatát a lányával –, és sokan már arról suttognak, akár a jövő évi Oscar-díj egyik várományosa is lehet. Ez hatalmas fordulatot jelentene az életében, hiszen mostanra szinte teljesen eltűnt a nagyközönség elől. Fraser a kilencvenes évek egyik legnagyobb hollywoodi sztárja volt, A múmia és Az őserdő hőse című filmekkel a hazai közönség előtt is népszerűvé vált. A csúcson, a kétezres évek közepétől kezdett el halványulnia a csillaga. Pár éve a GQ magazinnak adott interjújában elárulta, az álomgyár azután tette feketelistára, miután elmesélte, hogy a Hollywood Foreign Press Association akkori elnöke szexuálisan zaklatta őt 2003-ban egy Beverly Hills-i szállodában – Philip Berk tagadta, hogy bármit elkövetett volna Fraser ellen. Az eset nagyon megviselte lelkileg a színészt, ezért sem maradt csendben. Ezután azonban elmaradtak a felkérések, amit az addig agyonfoglalkoztatott sztár nehezen viselt, idővel szinte már nem is mutatkozott nyilvánosan.

Az idei velencei filmfesztiválon (Fotó: Getty Images)

2007-ben elvált a feleségétől, három gyermeke édesanyjától, Afton Smith-től. Neki gyerektartást és feleségtartási díjat is kellett fizetnie, aminek csökkentését pár évvel később ő maga kérte a bíróságon, mivel munka híján nem tudta fizetni a több százmilliós költségeket. A színész több éven át kórházi kezelésre is szorult, ugyanis korábban a forgatások alatt nem kímélte magát. Műteni kellett a hátát, a térdét, a hangszálait, a gerince miatt pedig kétszer is kés alá kellett feküdnie. Egy biztos, Frasert alaposan próbára tette az élet, az utóbbi években azonban ismét felfedezte a filmes világ, és egymás után kapja a komolyabbnál komolyabb szerepeket. Hamarosan például Leonardo DiCaprio és Robert De Niro oldalán láthatjuk egy Martin Scorsese rendezte filmben.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!