Napi friss

„Ami a szívünkön, az a szánkon” – Saját bandát alapított a tavalyi X-Faktor kedvence

Mehringer Marcinak tavaly a döntő előtt kellet búcsúznia az RTL Klub tehetségkutatójából, de karriere most új lendületet vett.

Nem mindig az a valódi győztese egy tehetségkutatónak, aki a műsorfolyam végén a magasba emelheti a trófeát. Hosszú távon sokszor sikeresebbek lesznek azok, akik hátrébb végeztek a versenyben. Elég, ha arra gondolunk, hogy az X-Faktor mentorszékében ülő Gáspár Laci vagy Puskás Peti sem diadalmaskodott a maga idejében, utána azonban hangyaszorgalommal és rengeteg munkával csodálatos karriert építettek. Ennek az útnak az elején jár most a jubileumi X-Faktor versenyzője, Mehringer Marci, aki ugyan a versenyben a döntő előtt búcsúzni kényszerült, de azóta új csapatot alapított, már megnyert egy zenei tehetségkutatót, és ma újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a karrierjében.

A fiatal énekes miután egyéniben is kipróbálta magát, úgy döntött, visszakanyarodik a kezdetekhez, és a szólóprojekt immáron egy teljes zenekarrá alakult. Maga köré gyűjtötte a legtehetségesebb fiatal alkotókat, akikkel már a gimnáziumi évek alatt is együtt játszottak, így a közös színpadi közös lét nem újdonság számukra. Céljuk a minőségi élőzene eljuttatása az igényes zenét fogyasztó közönséghez, és az igazi rock’n roll érzés átadása. A mai nap kifejezetten fontos a fiúk életében, ugyanis megjelent a Mehringer zenekar első kislemeze, vele együtt pedig egy klip a Hóvirág című dalukhoz.

A Marcira és zenekarára, igazi rock’n roll alapokon nyugvó mai dallamaikra és őszinte szövegeikre érdemes odafigyelni. Az öt tagból álló fiúzenekar tagjai Pécsett nőttek fel, gyerekkoruk óta együtt alkotnak és zenélnek. Az igazán komoly zenélést azonban csak nemrég kezdték el, első jelentős szakmai visszajelzésük, hogy megnyerték a Fülesbagoly underground tehetségkutatót. Megjelent első lemezük is, augusztus 10-én pedig az A38 hajón tartanak koncertet. „Aki meghallgatja ezt a lemezt, öt teljesen különböző dallal fog találkozni, egy kicsit sem hasonlítanak egymásra. Ez a kísérletezés időszaka, egyszerűen csak azt csináljuk, ami jön belőlünk, ami a szívünkön, az a szánkon – mondja Marci. – Bárkihez alkalmazkodás vagy bármilyen normához való ragaszkodás nélkül olyan zenét szeretnénk alkotni, ami teljesen őszinte, és kimond olyan dolgokat, amiket az emberek nem tudnak, de szeretnék, ha kimondanák helyettük. Összességében a zenénk azért megfelel a minőségi rock és popzene meghatározásának.” 

Hallgassák meg a csapat Hóvirág című dalát, és nézzék meg a hozzá készült videót:

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!