Napi friss

VV Anett – Ősi teakeverékkel tette kockára az életét

A valóságshow-szereplő egy szeánszon vett részt, ami után súlyos állapotban találtak rá egy szőlőültetvényen.

Napok óta attól hangos a hazai sajtó, hogy két hazai híresség, a ValóVilágból ismert Béres Anett és Sáfrány Emese részt vettek egy teaszeánszon Siklós környékén július 10-én este – erről először a Velvet számolt be. A portál akkor azt írta, hogy VV Anett a tea elfogyasztása után bepánikolt, és berohant az erdőbe, és csak jóval később, egy kapálni induló férfi talált rá ruhák nélkül egy szőlőültetvényen, ezen felül szilánkosra tört a bokája, és a bordája is eltörött. Azt már a Blikk írta meg, hogy az egykori valóságshow-szereplő egy hatórás műtéten esett át. A bulvárlap tudomására jutott, hogy Sáfrány Emese volt az, aki értesítette Anett barátját az eltűnésről, a férfi pedig azonnal hívta a rendőrséget, akik Anett keresésére indultak. A Borsnak viszont a valóságshow-szereplő ismerőse azt mesélte, információi szerint a szeánszon eleinte minden jól ment, a baj azután történt meg, hogy a résztvevők elmentek lefeküdni. Az ismerős azt is mondta, ő úgy tudja, a szeánszot vezető személy vette észre másnap, hogy Anett eltűnt, aki eleinte a helyieknél kérdezősködött, nem látták-e, majd ezután értesítette a rendőrséget.

A legfrissebb információk szerint Anett már tudatánál van, többen próbálták elérni, de egyelőre nem jártak sikerrel. A titokzatos estéről egyelőre csak Sáfrány Emese tett közzé egy szűk szavú nyilatkozatot az Instagram-oldalán. „A hír igaz, ott voltam Anett-tel a szeánszon, viszont a rendőrség által készített tesztem is kimutatta, hogy nem fogyasztottam pszichotróp szereket. Az, hogy a szertartást követően, az eltűnése során mi történt vele, magam sem tudom, a rendőrség dolga kideríteni. Azt a híresztelést, hogy ezt az egészet én szerveztem, teljes mértékben cáfolom. Bízom benne, Anett minél előbb teljesen felépül. Nem kívánok ennél többet beszélni az ügyről.”

VV Anett az úgynevezett ayahuasca teából fogyasztott a szeánszon, a többféle növényből álló, hosszú ideig készülő tudatmódosító főzet Dél-Amerikából származik – erről Zacher Gábor toxikológus beszélt az RTL Klub Reggelijéban. „Az ayahuasca nem játék – hangsúlyozta a szakember. – Ez nem olyan, hogy gyere, szívjunk el egy spanglit, és aztán kicsit röhögcsélünk.” Zacher Gábor kifejtette, a hallucinogén szerek kiszámíthatatlanok, mert hatásuk során olyan tévképzetek alakulhatnak ki – kígyóverembe esik az illető, végtelen labirintusba kerül stb. –, amelyek menekülési reakciót váltanak ki. A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy ezek a főzetek más-más hatást keltenek attól függően, hogy hol használják őket. Példának felhozta, hogy a dél-amerikai dzsungelben élő természeti népektől eltérően az európai embert teljesen más stresszhatások érik, ezek pedig befolyásolják, hogy milyen tévképzetek keletkeznek a tea elfogyasztása után. A szakember arra is rámutatott, hogy Dél-Amerikában gondos felkészülés után fogyasztanak a főzetből, és gondosan ügyelnek arra, hogy valóban olyan személy vezesse a szeánszot, aki képes felügyelet alatt tartani a résztvevőket, és felmérni, ha valakinél problémák merülnének fel.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!