Napi friss

Szöllősi Györgyi – Csodájára járnak a kertjének

Leányfalui otthona kertjében zöldségeket, gyümölcsöket termeszt az ATV és a Spirit FM műsorvezetője, akinek hobbi és munka is a kertészkedés.

Mindenki a csodájára jár Szöllősi Györgyi kertjének, ahol rengeteg paprika, paradicsom, uborka, cukkini, borsó, bab és még sokféle zöldség terem. Bőséges termést hoznak az alma-, a körte-, a cseresznye- és meggyfák, megteremnek különböző fűszernövények, és tavasszal illatoznak a virágok. „A tél után mindig nehéz munka rendbe tenni a kertet, főleg, mert hatalmas ősfenyők veszik körül, és el kell takarítani a tűleveleket, de utána jön a kedvenc részem, amit egyszerűen imádok: megtervezni, mi hova kerüljön, és beültetni növényekkel. A munkának ez a része már abszolút kikapcsol, ráadásul közben jó levegőn is vagyok. Nem mondom, hogy a végére nem fájdul meg a derekam, de ettől még imádom!”

Györgyi büszke rá, hogy a fagyasztót tele tudja tenni saját termesztésű zöldségeivel. „Még februárra is marad az előző évi termésből, pedig az egész család rendszeresen fogyasztja a készletet. A zöldségeket nem permetezem, biogazdálkodásra törekszem. A gyümölcsfákkal kicsit más a helyzet, ott mindig szükség van permetezésre. A két lányom is kiveszi a részét a kerti munkákból. Nekem is öröm, hogy nem csak a hipermarketek polcain találkoznak ezekkel az élelmiszerekkel, hanem látják azt is, mennyi munka van abban, amíg ezeket valaki megtermeszti. Gyerekkoromból emlékeztem, mit mikor és hogyan kell ültetni, hiszen láttam a szüleimtől, de szerintem sokan ott rontják el, hogy ragaszkodnak ahhoz, amit az interneten vagy a szakkönyvekben olvasnak. Minden kert más és más, és ezért szerintem mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy az övében mi hol terem meg jól. Megéri a befektetett munka, mert utána bőséges lesz a termés.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!