Napi friss

Erdélyi Mónika és Judy – Egy évig nem szóltak egymáshoz

A két híresség kapcsolata nem is egy, hanem két nézeteltéréssel indult, de már el is felejtették, miért haragudtak meg egymásra.

Nehéz lenne össze nem illőbb párost találni náluk. A Groovehouse énekesnője, Judy laza, örökké mosolyog, mindenből viccet csinál, az üzletasszony, egykori tévés Erdélyi Mónika megfontolt, zárkózott és szabálykövető. Mégis, amikor egymás mellé sodorta őket az élet, egymásba kapaszkodtak, és úgy maradtak. A két barátnő között naponta égnek a telefonvonalak. Állításuk szerint van, hogy egyhuzamban akár három-négy órát is csacsognak, miközben a napi teendőiket végzik. „Együtt sírunk, nevetünk. Mindent meg tudok vele beszélni. A gyerekeink szerint ha összekerülünk, durvábbak vagyunk, mint ők. Ez biztos így is van, mert hiába találkozom vele például tökéletes sminkben, annyit nevetünk, hogy a végén teljesen elfolyt festékkel megyek haza − meséli Judy. – Nyilván, ahogy nekem is, neki is vannak fura dolgai, de ezt én már nagyon jól tudom kezelni. Moncsi egy igazi anyatigris, a gyerekeiért bármire képes, és a jég hátán is meg tud élni. Mindenben számíthatok rá, és bármikor hívhatjuk a másikat.” Majd Mónika veszi át a szót. „Judyka nemcsak hallgat, hanem oda is figyel arra, amit mondok. Igazi jótét lélek mindenkivel, néha szerintem jobb is, mint kellene. Nem tartom rossznak a humorom, de az övé zseniális. Azonnal tud reagálni, csak úgy záporoznak a beszólásai. És a legfontosabb: soha nem hallottam vissza semmit abból, amit neki mondtam. Őrzi a titkokat, nagyon megbízható, igazi lelki társ. Mi sose tudnánk kiabálni vagy csúnyát mondani a másikra.”

A Hal a tortán című műsorban szerepeltek együtt (Fotó: TV2)

Talán már el is felejtették, hogy a barátságuk nem indult ilyen idillien. „Milyen nézeteltérések? Én csak a szépre és a jóra emlékszem! – jegyzi meg Mónika, aki egykor egy show-műsor háziasszonya volt, ahol vendégként Judy gyakorta megfordult. Ott találkoztak először, majd egy baráti összejövetelen futottak ismét össze, amit egy közös tévés szereplés követett. – Volt egy főzőműsor, ahol valaki azt mondta nekem, nem is Judyka főzte az ételt. Én ebbe a műsorba rengeteg munkát tettem, rosszulesett. Később kiderült, csak egy rossz­indulatú kavarás volt” − idézi fel a rossz emléket Mónika. Judy kicsit bőbeszédűbb. „Én már az elején láttam, hogy működik köztünk a humor kémiája, de Moncsi nem adta könnyen magát, nem egy barátkozós típus.”

„Pedig alapjában véve könnyen barátkozom, de akkor és ott épp nem voltam könnyű élethelyzetben, plusz a körülmények szerencsétlen összjátékának áldozatai lettünk” – veti közbe Mónika, aki Judy szerint nehezen nyílt meg. „Megsértődött valamin, fél évig nem beszéltünk, majd küldött egy SMS-t, amire én próbáltam poénnal reagálni, de rosszul sült el, újabb féléves csend következett. Nem úgy nézett ki, hogy valaha barátkozni fogunk. Magunk sem emlékszünk a részletekre, de aztán mégis összesodort minket az élet, és megtaláltuk a másikban az igaz barátot.”

Álom a közös nyaralás

Mivel mindketten elfoglaltak, igyekeznek apró trükköket bevetni a személyes találkozás érdekében. Judy kislánya, Maja tízéves múlt, Mónika kislánya, Molli tizennégy. A lányok egy fogorvoshoz járnak, ahova a szülők véletlenül egymás utáni időpontot foglaltak. A gyerekek különórái alatt is tudnak találkozni, de médiaeseményeken is. A közös nyaralás még nem jött össze, hisz Judynál általában a nyár fellépésekkel zsúfolt, wellnessnapokat azonban már sikerült együtt tölteniük.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!