Napi friss

Egy egész héten át háttérbe szorulnak a húsos recepteket a Nosaltyn

Magyarország legnépszerűbb online recept- és gasztromagazinja alternatívaként húspótló alapanyagokat és receptúrákat ajánl gasztroközösségének.

A tavaly első ízben életre hívott Húsbavágó! elnevezésű kampány idén is folytatódik: egy hétre a háttérbe szorul az összes hústerméket tartalmazó recept az oldalon, ezzel figyelmeztetve a Nosalty minden szakácsát és olvasókat: a klímaváltozás sajnos létezik, a húsfogyasztás visszafogása pedig az egyik legkönnyebben megléphető döntés, amivel egyén szinten is tehetünk ellene. „Sokat gondolkodtunk, meglépjük-e, de végül az igen győzött. Biztos lesznek haragosaink, vagy akik nem értik, ellenzik, feleslegesnek tartják, de szerintünk a bolygónk vészesen csökkenő élelmiszerhiánya és a klímaváltozás napjaiban itt az idő a drasztikusabb lépésekre. Hiszünk benne, hogy amit főzünk (és ahogyan főzzük), egy hatalmas felelősség és edukációs vállalás részünkről, mellyel lépnünk kell a klímaváltozás elleni küzdelemben” – mondta el Hering András, a Nosalty főszerkesztője.

Így tehát a húsmentes világnap alkalmából a legnépszerűbb gastro site megragadja az alkalmat, hogy felhívja a magyar társadalom figyelmét egy világszintű problémára, az ipari húsfogyasztás káros hatásaira és a táplálkozással kapcsolatos életmódváltás lehetőségére. A fenntarthatóbb főzés ösztönzése érdekében háttérbe szorítjuk a húst és a hússzármazékokat tartalmazó receptjeinket a Nosalty oldalán, helyettük pedig számos izgalmas húshelyettesítő és húsmentes recepttel nyújtunk alternatívát.

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárséf különszáma!

Még kapható a Story téli különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!