Napi friss

Nyári lakomák új slágere – Pulykahússal, egészségesen (X)

Itt a nyár, és a szabadtéri lakomának utánozhatatlan hangulata van.

A hőségben a hideg italok és a remek társaság kiegészítőjeként egy könnyű, gyors vacsora az est fénypontja lehet. A kerti grillsütő mellett a konyhai sütő grill fokozata is elegendő arra, hogy az ebédet vagy a vacsorát feledhetetlenné tegye. A falatnyi kockára vágott pulykamell nyársra húzva cukkinivel és színes pritaminpaprikával a kicsiket és a nagyokat is elkápráztathatja, ha az előző este besózott pulykahúst citromos, olívaolajos, korianderes pácba tesszük. Sikert érhetünk el még a kamaszoknál is, ha a darált pulykahúst fokhagymával, római köménnyel, sóval és borssal összedolgozva fasírtgolyót készítünk, a sütőben megsütjük, majd beleszúrunk egy ropit, hogy legyen benne egy kis kunszt is. „Igyekszünk minél több helyen kommunikálni a pulykahúsban rejlő lehetőségeket, hiszen a pulykahús egészséges, magas fehérjetartalmú, alacsony zsírtartalmú húsféle, amely nemcsak változatosan elkészíthető, de fehér- és vörös hús részeinek köszönhetően az egész család ízlésének megfelel” – avat be minket Nagy Ágnes, a Gallicoop Zrt. export értékesítési osztályvezetője.

Nagy Ágnes, a Gallicoop Zrt. export értékesítési osztályvezetője

A pulykahús hipoallergén, így kisgyermekek és diétázók számára is teljes értékű fehérjeforrás. Ajánlható azoknak, akik szeretik a tradicionális ízeket, de előnyben részesítik az egészséges táplálkozást. Nekik készül a bacon pulykahúsból, szárnytőből a „csülök” és combhúsból a szalámi. Ez utóbbi laktóz- és gluténmentes is. Belföldi piacon és külföldön is igen keresett, népszerű termék a pulykamell.

„Háromgyermekes anyukaként elmondhatom, a gyerekek nagyra értékelik az olyan étkezést, ami izgalmas, színes, ízletes, mi szülők pedig azt, ami egyben egészséges is. Új termékcsaládunk tagja, a magas hústartalmú GALLIO pulykavirsli uborkával, paradicsommal fanyársakra húzva mindezeket az igényeket kielégíti. Egy szalonnasütés alkalmával nálunk mindig pulykavirsli kerül a kisebbek nyársára, mert így biztosan nem csepegtetik le magukat a forró zsírral, viszont garantáltan jóllaknak a maguk készítette vacsorával. A pulykahús könnyen emészthető, bárki fogyaszthatja anélkül, hogy megterhelné a gyomrát. A legjobb az egészben mégis az, hogy észre sem vesszük, hogy nem kell kompromisszumot kötnünk az egészséges és finom ételek fogyasztása során” – magyarázza Nagy Ágnes.

Pulykahúsból fasírtgolyót is készíthetünk – a kamaszok legnagyobb örömére

A Gallicoop Zrt. a baromfiipar meghatározó résztvevőjeként Magyarország piacvezető pulykafeldolgozó vállalata. A 100%-ban magyar tulajdonban lévő Gallicoop Zrt. mint gyártói márka értékes, időtálló, megbízható nagyvállalatot jelent három évtizede, és igen magas minőséget képvisel – különösen a friss húsok tekintetében – belföldön és külföldön egyaránt.

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!