Napi friss

45 év 10 titka – Bódi Guszti és Margó elválaszthatatlanok egymástól

Kevés olyan szerelem van, amely a Bódi házaspáréhoz fogható. Ők voltak egymásnak az első, és szent meggyőződésük, hogy az utolsó is.

1. A zenész házaspár jól tudja, milyen nélkülözni, ám az anyagi nehézségek sem tudtak éket verni közéjük. „Még villanyunk és mosógépünk sem volt. Kézzel mostuk a gyerekek pelenkáját, és gyertyával világítottunk. A szeretet és az összetartás azonban soha sem hagyott el minket. Mindhalálig szeretjük egymást Gusztival!”

2. Margó igen nagy hangsúlyt fektet a megjelenésére, szerinte az ápoltság és a tisztaság mindennél fontosabb. „Guszti soha nem látott még kócosan és mosdatlanul. Negyvenöt éve vagyunk házasok, de olyan még az életbe nem fordult elő, hogy hamarabb felkeljen nálam. Nálam ez alap. Korán kelek, hogy rendbe szedjem magam, és csak azután teszem be a lábamat a konyhába.”

3. A konyha kétség kívül Margó felségterülete, és ha Guszti úgy kívánja, akár hajnalok hajnalán is képes fakanalat ragadni. A végső szó mindig a háza uráé, csakúgy ahogyan a fizikai munka elvégzése is az ő feladata. Margó egy teli fazék vizet sem emelhet meg, Guszti pedig még soha sem mosott vagy mosogatott az elmúlt negyvenöt évben.

4. Házasságukban fontos az intimitás, igaz, az idő előrehaladtával egyre kevesebb időt töltenek a hitvesi ágyban. „Negyvenöt év házasság után már a kézcsók is felér egy együttléttel. Az érintésre, az intimitásra viszont ma is szükségünk van. Nem telik el úgy nap, hogy ne csókolnánk meg egymást, ám ezt csakis akkor tesszük, amikor kettesben vagyunk. Még a gyerekeink előtt sem puszilkodunk.”

5. Guszti és Margó lovári cigány tradíciók szerint élik a mindennapjaikat, így számukra teljesen természetes, hogy ha vendégeket fogadnak, akkor a férfiak és a nők külön asztalnál esznek. „Margónak eszébe sem jutna, hogy közénk üljön, és ez így van rendjén. Így tisztességes.”

6. Bár a Bódi családban Guszti a döntéshozó, a pénzt mégis Margó kezeli. „Az igazat megvallva, azt se tudom, hogy mennyi pénzünk van. A feleségem kezeli a kasszát, és szerintem remek pénzügyminiszter válna belőle:”

7. A Fekete szemek atyja nem tűri a hűtlenséget, és az esküszegést főbenjáró bűnnek tartja. „Régen ezért megcsúfították a nőket. Levágták a hajukat, és soha senkinek nem kellettek utána. Én sem vettem volna el Margót, ha nem érintetlen. Ellenben azonnal elhagynám, ha kiderülne, hogy hűtlen hozzám.”

8. Legtöbb nézeteltérésük a gyerekek neveléséből fakadt. Míg Margó engedékenyebb teremtés, addig Guszti keményebben fogta a fiait. A tanulás és a jó jegyek alapkövetelmény volt, így Margó nem egyszer eldugta férje elől a gyerekei ellenőrzőjét.

9. Bódiék 45 éve hajtják együtt álomra a fejüket, kivéve amikor a családfő kedvence, a foci vagy a snooker megy a tévében. „Olyankor a vendégszobában alszom, de nem azért, mert ki vagyok paterolva a hálóból, csupán, hogy ne ébresszem fel Margót.”

10. Margó és Guszti szerint nincs recept a hosszú házasságra, ám az ő frigyük a kölcsönös tiszteleten és az önzetlen szereteten alapszik. „Megfogadtuk, hogy jóban, rosszban, egészségben, betegségben kitartunk egymás mellett. Minket már tényleg csak a halál választhat el egymástól!”

Kiemelt kép: Schumy Csaba

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!