Napi friss

Visszatért a Metál Lady! – „Ekkora szeretetet talán még sosem kaptam”

Bíró Ica ismét mikrofont ragadott, és azt mondja, akár egy új lemezt is szívesen készítene. Egy dalszöveget már megírt.

Az utóbbi napokban egymást érik Bíró Ica közösségi oldalán azok a fotók és videók, amik nemrég a Stress zenekar koncertjén készültek, és ahol az egykori Metál Lady a közönség legnagyobb meglepetésére fellépett. „Két dalt énekeltem el, az Ébredj fel és az Egy falka, egy vér című számomat, imádtam az egészet, jó volt a zenekar tagjának lenni – újságolja Ica, akit lenyűgözött, hogy az együttes már az első próbára kiválóan megtanulta a zenei alapokat. A kilencvenes években óriási népszerűségnek örvendett a Metál Lady, a rajongás pedig, úgy tűnik, nem múlt el, sőt. „Fantasztikus volt a közönség, teltház volt. Angliából jött egy hölgy, aki rocker pólókat készít, többek között olyat is, amin az első lemezborítóm látható, többen is viseltek olyat, ami nagyon jól esett – mesélte Ica. – De a közönségben volt olyan férfi is, aki a fiával, egy huszonéves, fiatal sráccal érkezett. A végén odajött hozzám, és elmondta, már a bölcsődében a Metál Lady-t hallgatta, és el sem merte hinni, hogy most meg élőben lát. Sokan kértek közös fotót, amit szívesen teljesítettem.” Ica azt mondja, aznap este úgy érezte, visszarepül az időben. „A színpadon hirtelen minden régi emlék visszajött. Szerencsére a régi fellépő ruháim még jók voltak rám, persze itt-ott azért megújítottam őket.”

Bíró Ica és a Stress zenekar (Fotó: Facebook)

A sikeres koncert után azonnal beindultak a találgatások: látjuk-e még Icát koncertezni? „A zenekar énekese, Lőrincz Tibor másnap hívott, hogy nagyon örült, hogy elfogadtam a meghívást, és hogy folytatnunk kellene. Sokan írnak azóta is, rengetegen gratulálnak. Ekkora szeretet talán még sosem kaptam ebben a műfajban. Én pedig úgy vagyok vele, ha van rám igény, akkor miért ne térhetne vissza a Metál Lady? Egy új lemez is szóba került már, ráadásul egy dalszöveget én is írtam már, amit jó lenne megzenesíteni. Van mondanivalóm, vannak bennem energiák, a zene pedig mindig feldob, különösen a rock. Végre pozitív időszak köszöntött rám annyi rossz után. Úgy érzem, minden kezd helyreállni az életemben.”

Életműdíjjal jutalmazták

Bíró Ica nem csupán előadó volt a koncerten, de életműdíjat is kapott, amit a legendás zenészről, Som Lajosról neveztek el. A Metál Lady nem számított az elismerésre, mint mondja, nagyon meghatódott, amikor átadták neki a megtisztelő díjat.

Som Lajos életműdíjjal jutalmazták (Fotó: Facebook)

Kiemelt kép: Facebook

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!