Napi friss

Zenészeket kérdeztünk – Ki lehet Kóbor János utódja?

Van, aki konkrét zenészt tud elképzelni a tavaly decemberben elhunyt rocklegenda helyére.

Kóbor János, Benkő László és Mihályi Tamás nélkül már sohasem lesz ugyanaz a legendás Omega együttes, de Omega Testamentum néven újraéled a zenekar. A hírt az együttes menedzsere, Trunkos András erősítette meg a Blikknek, az azonban még kérdéses, ki énekel majd Mecky helyett a színpadon. A story.hu zenészeket kérdezett meg, kit tudnának elképzelni Kóbor János méltó utódjaként. A Karthago frontembere, Szigeti Ferenc szerint Meckyt nem lehet utánozni, és kicsit korainak érzi öt hónappal a halála után erről beszélni, de vannak tippjei, ki tudná a legjobban elénekelni az Omega-slágereket. „Számomra nagyon furcsa, hogy ilyen gyorsan nekiállnak pótolni a pótolhatatlant. Ízlésesnek tartottam volna ezzel várni, de ez az én véleményem. Nagyon át kell ezt gondolni, de ha nevet kéne mondanom, akkor Demeter Gyuri ugrik be, vagy Sipos Peti az Irigy Hónaljmirigyből. Ők, azt gondolom, biztosan méltóak lennének erre.”

Shumy Csaba
Fotó: Shumy Csaba

Nagy Feró, a Beatrice frontembere hasonlóképp vélekedik, szerinte se lehet csakúgy pótolni egy ilyen legendát, de szerinte a Testamentumnak nem is ez a célja, hanem hogy az Omega slágereit valaki jól el tudja énekelni, és a közönség továbbra is élvezhesse a dalokat. „Nem tudom, ki lesz a befutó, biztosan vannak már jelöltek. Én fiatal, tehetséges zenekarok tagjai közül válogatnék, amilyen például a Fatal Error vagy a Nomad együttes.”

Frenreisz Károly, a Metro és az LGT egykori basszusgitárosa, a Skorpió frontembere bár elismeri, hogy rengeteg tehetséges énekes és zenész van, senkit nem tudna mondani, aki Mecky méltó utódja lehetne.

Kiemelt kép: Nagy Zoltán

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!