Napi friss

Venczel Vera nevelt lánya: „Nekem ő nem sztár volt, hanem a Vera”

Forgó Betti őszintén mesélt a tavaly elhunyt színésznőhöz fűződő kapcsolatáról.

Venczel Vera, bár ünnepelt színésznő volt, magánéletét sosem élte a nyilvánosság előtt, így nem sokat lehetett tudni arról, milyen kapcsolatot ápolt férje, Czapp György korábbi házasságából született lányával. Forgó Betti – aki egyébként taxisofőr, de korábban buszvezetőként is dolgozott – a Klubrádió Ötös című műsorában mesélt a színésznőről. „Nekem ő nem sztár, nekem ő a Vera. Nem tartottam a nevelőanyámnak, egyrészt mert van egy édesanyám, másrészt nem ő nevelt engem. Mostohaanyámnak sem hívom, Verának hívtam mindig is. Jóban voltunk, nem próbált beleszólni, hogy én hogy s mint vagyok – fogalmazott, és hozzátette:  – Ha Venczel Vera főzi neked a reggeli kakaódat, nem azt mondod, hogy ’egy sztár hozta be a reggeli kakaómat’” – ezen a műsorvezető, Falusi Mariann is jót derült.

A beszélgetés során arról is szó esett, hogy aznap, amikor a színésznő otthonában elhunyt, Bettit telefonon értesítette az édesapja, hogy baj van. Betti lányával együtt azonnal útnak indult a fővárosból Hidegkútra, de már nem ért oda, hogy elbúcsúzzon a színésznőtől. „Ami egyébként nem baj, nem volt ott nekünk dolgunk abban a pillanatban. Édesapám volt vele az utolsó percben. Ha lehet ilyet mondani, szép halála volt, gyakorlatilag elaludt, nem szenvedett, nem történt dráma. Úgy ment el, ahogy élt: szép csendben.”

Férje volt feleségének köszönheti a házasságát

Venczel Vera és férje, Czapp György majd’ öt évtizeden át voltak házasok, idén ünnepelték volna 50. házassági évfordulójukat. A sors furcsa alakulása, hogy a pár György előző feleségének, Fekete Máriának, Forgó Betti édesanyjának köszönheti, hogy megismerte egymást. Fekete Mária jelmeztervező volt, egy filmben dolgozott együtt Venczel Verával. Az egyik nap volt férje vitte munkába – ők akkor már nem voltak együtt. Venczel Vera ezt nem tudta, így amikor meglátta a férfit, megjegyezte a jelmeztervezőnek, hogy milyen helyes férje van – Czapp György akkoriban egyébként modellkedett, címlapokon is szerepelt. Erre Betti édesanyja közölte, hogy nincsenek együtt, és megadta a színésznőnek Czapp György telefonszámát – elevenítette fel a kedves történetet Betti.

Kiemelt kép: Sárközy Marianna

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!