Napi friss

Erős Antónia és Szellő István – Különös kapocs a két híradós között

Annak idején senki sem gondolta volna, hogy több mint húsz év után is együtt látjuk őket a képernyőn. Mára pedig sokkal több minden fűzi őket össze puszta munkakapcsolatnál.

Szellő István vezette az RTL Klub Híradóját, amikor kerestek egy műsorvezetőtársat. Akkor talán még senki sem gondolta, hogy több mint húsz évvel később még mindig együtt láthatjuk őt és Erős Antóniát a képernyőn, méghozzá hűségesen kitartva ugyanannál a csatornánál. Antónia pontosan emlékszik arra a napra, amikor először belépett a szerkesztőségbe. „Egy nagy, nyitott iroda volt, mindenki, aki aznap dolgozott, ott volt. Mentem az asztal felé, István jött velem szembe, és széles mosollyal köszöntött, bemutatkoztunk egymásnak. Az volt a feladata, hogy megmutassa nekem, mi hogyan működik, milyen rendszereket kell használni. Feltűnt, hogy magasabb, mint gondoltam. Nagyon kedves, nagyon közvetlen volt. Egyszerű tévés lányként, aki feljött vidékről, azt gondoltam, majd mindenki nagyképű lesz itt, Budapesten, de István erre hamar rácáfolt. Sokat segített nekem abban, hogy könnyen befogadjanak a kollégák, és abban is, hogy mielőbb felvegyem a fővárosi tempót, és vidéki lányból budapesti híradós legyek” – mondja Antónia, majd István veszi át a szót. „Én először egy bemutatkozó videón láttam őt. Akkor még hosszú volt a haja, de mire feljött Budapestre, levágatta. Egy ideig úgy ment a munka, hogy miután vége lett az esti Híradónak, még egyszer próbaként megcsináltuk az egészet Antóniával, hogy gyakoroljon. Ezek alatt kezdtünk egyre többet beszélgetni egymással. Aztán úgy alakult, hogy a férjével is jóbarátok lettünk.”

Különös kapocs a két híradós között az is, hogy mindkettőjüknek születtek ikergyerekeik: egy fiú és egy lány. „Sohasem felejtem el, amikor meghívtuk Istvánt egy kávéra, hogy elmondjuk neki, gyerekünk lesz. Azt gondoltuk, fel kell erre készülnie, mert így egy ideig majd biztosan egyedül kell vezetnie a Híradót. Mi már tudtuk, hogy ikreket várok, de óvatosak akartunk lenni, ezért ezt még nem árultuk el. Elmondtuk Istvánnak a nagy hírt, aki gratulált, és azt felelte: neki sokkal nagyobb híre van – ikrei lesznek. Mi a férjemmel csak összenéztünk és nevettünk, de nem szóltuk el magunkat. Csak pár hét múlva vallottuk be: mi is ikreket várunk. Egy hónap korkülönbség sincs a két ikerpár között.”

Fotó: Story-Best x Archívum

A gyerekek érkezése aztán Antónia és István kapcsolatára is hatással volt. „Nekünk két csemeténk lett, Istvánnak négy. Ez sok mindent megváltoztatott, új tempója lett az életünknek – mondja Netti. – Már évek óta nem voltam a budapesti éjszakában. Amióta megvannak a gyerekek, megváltoztak a dolgok. Kibuliztuk magunkat akkor, amikor kellett. Most már inkább csak alkalmanként tartunk egy vacsorát, és például áthívjuk grillezni Istvánt is, vagy elmegyünk együtt Villányba. A jó kapcsolat viszont megmaradt. 23 év alatt nem volt olyan, hogy összevesztünk volna, vagy ne szóltunk volna egymáshoz. Értjük egymás humorát, mindketten szeretjük, ha jó hangulat van körülöttünk, kerüljük a konfliktusokat” – mondja Antónia. „A műsorvezetőknél két dolog tud működtetni egy párost: ha nagyon utálják egymást, vagy ha nagyon jóban vannak. Az nem működik, ha közömbösek egymás iránt. Mi jóban vagyunk” – teszi hozzá István.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!