Napi friss

A kommentelők nekitámadtak, az RTL Klub bocsánatot kért Ördög Nórától korábbi sérelmei miatt

A népszerű műsorvezető nemrég arról beszélt, korábban úgy érezte, egykori csatornája méltatlanul bánt vele, és ez állt évekkel ezelőtti felmondása mögött.

Nagy port kavart Ördög Nóra Péntek Esti Partizánban tett nyilatkozata, miszerint annak idején azért mondott fel az RTL Klubnál, mert úgy érezte, nem becsülik meg őt. A népszerű műsorvezető azt mondta, amikor a csatornánál dolgozott, tudomására jutott, hogy egyik férfi kollégája háromszor annyi pénzt keresett, mint ő, pedig ő a műsorvezetés mellett még szerkesztői feladatokat is ellátott. Elmondása szerint gyomrosként élte meg, amikor várandós lett, és elküldték gyesre, így a fizetésének csak a töredékét kapta meg. Nóra ezt azért sérelmezte, mert más képernyős kollégája hiába nem vezetett műsort hosszú hónapokon át, mégis megkapta a havi fizetését, és nem értette, vele miért bánnak így. Az adásban kihangsúlyozta, hogy számára mindez nem a pénzről szólt, hanem a megkülönböztetett bánásmód bántotta. Ez egyébként már abból is látszott, hogy noha több éve eljött a csatornától, az adásban többször elsírta magát, és elcsuklott a hangja, amikor erről a témáról beszélt.

Az RTL Magyarország story.hu-nak küldött közleményében a következőket írta: „Szeretnénk röviden reagálni arra, amit Ördög Nóra mondott a Partizánban a nálunk töltött éveiről és a távozása körülményeiről. Nem helyreigazítást szeretnénk kérni az elhangzottak miatt, sokkal inkább elnézést. Elnézést kérünk azokért a sérelmekért, amelyekről a műsorvezetőnő úgy érzi, hogy évekkel ezelőtt őt az RTL Klubban érték. Az akkori helyzet értékelése nélkül szeretnénk hangsúlyozni, hogy az RTL Magyarország nagyon sokat változott az elmúlt több mint hét évben. Egy más értékeket képviselő médiacég lett. Évek óta azon dolgozunk, hogy teljes esélyegyenlőséget teremtsünk, hogy egy nő ugyanazért a munkáért ugyanazt a juttatást kapja, mint egy férfi, és tehetséggel és szorgalommal ugyanolyan magasra is juthassanak nálunk a karrierjükben. Erőfeszítéseink sikerét jelzi a női közép- és felsővezetők számának folyamatos növekedése, és a fizetési különbségek megszűnése is. Azt reméljük, hogy munkánk eredményei túlmutatnak az RTL Magyarországon, és hatással lehetünk más munkahelyekre és akár a teljes társadalomra is.”

A műsorvezető kijelentéseit vegyesen fogadták a kommentelők. Többen támadták Nórát, amiért most áll elő a történetével. Ő maga Instagram-oldalán reagált a reakciókra. „Tudtam, mire vállalkozom, amikor igent mondtam Marcinak. Megtisztelőnek tartottam, hogy elhívott beszélgetni. Számítottam a rázós kérdésekre is, nem félek válaszolni rájuk. Ha valamiben nem foglalok állást, nem gyávaságból teszem: vannak elegen a megmondóemberek, meghagyom nekik ezt a lehetőséget – írta posztjában, amit azzal zárt: – Aki eddig bírta a fejem, talán ezután is fogja, a többieknek pedig megmaradok üresfejű, gyáva, hisztis, picsogó, érték és erkölcs nélküli senkiházinak. Köszönöm, együtt tudok élni vele.”

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Kiemelt kép: Korponai Tamás

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!