Napi friss

Mácsai Pál: „Apaként kettest adnék magamnak”

Az Örkény Színház igazgatója úgy véli, bizonyos dolgokban jól teljesít szülőként, míg másokban, ahogy ő fogalmaz, gyalázatosan.

Mácsai Pál nemrég a Klubrádió Szavakon túl című műsorának volt vendége, ahol karrierjéről és családi életéről is sokat mesélt. A beszélgetés során megkérdezte tőle Kadarkai Endre műsorvezető, hogy maximalista színházi emberként hányast adna magának apaként. A válasz: „Kettest.” Ezen Kadarkai is meghökkent. „Nem vagyok otthon – magyarázta a színházigazgató. – Az apa is egy gyakorlati tevékenység. Ott kell lenni. Minőségi idő, ebből nyújtok keveset. De nem vagyok rossz apa, finoman szólva is szeretem a gyerekeimet, érdekelnek a problémáik, de nem vagyok jelen.” Végül javított a saját magának adott osztályzatán, de még így is kettes helyett csupán hármas apának tartja magát.

Ugyanakkor úgy vélte, egy szülő megítélése jóval összetettebb annál, mint hogy egy érdemjeggyel el lehessen intézni. Arról is őszintén beszélt, hogy az apaság bizonyos részeit tekintve, ahogy fogalmaz, gyalázatosan teljesít. Nem ér rá, keveset van otthon, nincs jelen aktívan a családi életben. Kadarkai meg is kérdezte tőle, mire adna magának ötöst. „Apai szeretet jeles, segítőkészség jeles, ilyesmikben.” Mácsai Pál elmondta, gyerekei megszokták már, hogy a munkája miatt nincs otthon sokat. Bár törekszik rá, hogy ez másképp legyen, nem jár sikerrel, hiszen vagy játszik, vagy más színházak előadásait nézi, vagy külsős munkája van, így havonta 20-25 este nincs otthon.

Kiemelt kép: Rozmanitz Gábor

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!