Napi friss

A 73. születésnapját ünneplő Gérard Depardieu: „Ha előre tudnám, mit fogok csinálni, nem tenném”

Összegyűjtöttünk néhány megszívlelendő gondolatot a francia film legendás alakjától.

1. „A pénz számomra tökéletesen elvont fogalom. Fortély, amihez gyorsan hozzá kell szokni, mielőtt a fejünkre nő, mert betegséggé válhat.”

2.  „Hogyan vállalkozhatsz egy lány meghódítására, hogyan kérheted, hogy nézzen rád, esetleg szeressen is, ha te nem szereted magad?”

3. „Senki nem tudja magát egy szerelmes férfi helyébe képzelni, az leírhatatlan, elmondhatatlan, rettenetesen fáj, ugyanakkor mámorító is, nem vagy már önmagad.”

4. „Tökéletesen bízom önmagamban, a sorsomban. Ez a bizalom életem kifeszített kötele, amin remegés nélkül haladok előre.”

5. „Ha előre tudnám, mit fogok csinálni, nem tenném. Csak nekiindulok, nem félek – ez is az élet.”

6. „Nem szabad hagyni, hogy az öregség megrohassza a lelkedet és a szívedet, el kell menni, el kell utazni oda, ahol még álmodozhatsz.”

7. „A gyerekek elterelik a figyelmünket a nagy fáradtságról, amit érzünk, szeretjük őket, emlékszünk rá, mennyire akartuk őket, újra elmeséljük magunknak az egész történetet, a boldog pillanatokat… Aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy a gyerekek is faképnél hagynak.”

8. „Egy embernek, aki nevet – nincs szüksége a beszédre. A nevetés: maga a szó, a beszéd.”

9. „A megbocsátás luxus, pedig életmódnak kellene lennie.”

10. „Úgy gondolom: csak a nők eredetiek, a férfiak reménytelen esetek. Unalmasak. Vannak férfiak, akik meghatóak, de ha megmondod ezt nekik, már nem azok.”

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!