Bay Éva jól tudja, az eredeti recept szerint készülő kocsonyát nem mindenki szereti, ezért ő csavart egyet rajta, aminek köszönhetően mindenki nagyobb kedvvel nyúl ehhez az ételhez. „Feltétlenül kellenek a bőrös hozzávalók, úgy mint a köröm, a farok vagy a fül, hiszen az ezekből kifőtt kollagéntől lesz kocsonyás a lé. Én rengeteg hagymát és fokhagymát használok, illetve füstölt levet is.” Éva még pulykanyakat is tesz a kocsonyához, ugyanis azt jól szálaira lehet bontani. „Ezután muffinforma aljába teszek egy szelet főtt tojást, arra a pulykaszálakat, majd nyakon öntöm a kocsonyalével. Miután megdermedt, a formákat meleg vízbe teszem, és kifordítom a belsejüket egy tálra. Salátalevélen, ecetes tormával kínálom. Biztos vagyok benne, hogy ezt mindenki imádni fogja!”
Kiemelt kép: Birton Szabolcs