Napi friss

A sztárvilágban is van rá példa, hogy ikertelepátia igenis létezik

Nincs rá semmiféle tudományos bizonyíték, mégis számos különös történet látott már napvilágot az ikrek megmagyarázhatatlan kapcsolatáról.

Ahány testvérpár, annyiféle kapcsolat. Vannak, akik a világ másik feléről is érzékelik egymást, és vannak, akik sosem tapasztaltak ilyen jellegű összeköttetést, és vakon tapogatóznak, ha az ikertelepátiáról van szó. Király Viktor énekes szerint ez csupán városi legenda. „Nincs ilyen. Az biztos, hogy nagyon hiányzik. Az biztos, hogy az ikrek jobban megértik, érzik egymást, de ez a telepátiaféle nem létezik” – mondta egy interjúban.

A gyereksztárként elhíresült Mary-Kate és Ashley Olsen egészen más véleményen van erről: nekik voltak különös tapasztalataik. Például mindketten őriznek emlékeket különböző gyerekkori sérülésekről, ám ma már egyikük sem tudná megmondani, konkrétan melyikük szenvedett balesetet pici korában, ugyanis mindketten fájdalmat éreztek a testükben.

Fotó: Getty Images

De mit mond a szakértő?

Az ikertelepátia az, amikor az egyik iker hozzáfér a másik gondolataihoz és érzéseihez anélkül, hogy a másik bármilyen felszólítást vagy jelet adna. „Ezáltal viszont hasonló gondolatokat, érzéseket, sőt néha hasonló álmokat dolgoznak fel éjszaka. Ez majdnem olyan, mintha megosztanánk az agyunkat valaki mással. Az ikrek azt tapasztalhatják, hogy ugyanolyan műveleteket hajtanak végre, mint az ikertestvérük, amikor külön vannak, például megveszik ugyanazt a terméket, ugyanazt az ételt rendelik meg egy étteremben, vagy felveszik a telefont, hogy egyszerre hívják egymást. Az egypetéjű ikrek agyhullámainak összehasonlításakor megfigyelték, hogy nagymértékben hasonlítanak egymáshoz. Azonos gondolataik és érzéseik vannak még akkor is, ha fizikailag távol vannak egymástól” – mondja Vass-Bryan Viktoria hipnoterapeuta.

Kiemelt kép: Szabolcs László

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!