Napi friss

75 éves lett Balázsovits Lajos – 55 éve vette feleségül Almási Évát

Kevesen tudják: botrány kerekedett a két színész kapcsolatából.

Balázsovits Lajos mindössze húszéves volt, amikor feleségül vette Almási Évát 1966-ban. „Egy színdarabban találkoztunk a Madách Kamarában, Éva főszerepet játszott, én pedig egy kicsit, egy apródot görögös szoknyában – mesélte korábban a színész, és azt is, hogy hamar és végzetesen beleszeretett a kolléganőjébe. Az egyik előadás után odaállt Almási Éva elé, és azt mondta neki: – Szerelmes vagyok beléd!”

Ám volt egy bökkenő: az akkor már ünnepelt művésznő férjnél volt, Vámos Lászlónak, a színház akkori főrendezőjének, tehát Balázsovits Lajos főnökének a felesége volt. A dologból botrány lett, de a színészt nem érdekelte, mit szólnak az emberek, a kollégák, sőt az sem, hogy tulajdonképpen a karrierjét veszélyezteti. Élete szerelmét akarta, kitartásának pedig meglett az eredménye, immár 55 esztendeje házasok, lányuk, Balázsovits Edit szintén színésznő lett. A színész szerint a tartós házasság egyik titka az, ha a kapcsolat bizalomra épül, és attól, hogy valakivel együtt élünk, a másiknak még lehet, sőt legyen is külön élete.

A művész házaspár már visszavonult a színpadtól, de nem unatkoznak, főállású nagyszülei tinikorú unokájuknak, no és ott van Balázsovits Lajosnak a szaxofon is. Nemrég, egy késő őszi napon a felesége és a lánya megkérdezte tőle, mihez lenne kedve. „Szaxofonozni” – jött a válasz. Karácsonyra hangszert és egy zenetanár telefonszámát kapta.

Kiemelt kép: Gálos Mihály Samu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!