Napi friss

Ennyit változtak 30 év alatt a Família Kft. színészei

Idén ősszel volt harminc éve, hogy bemutatták az óriási népszerűségnek örvendő sorozatot a Magyar Televízióban. Most megmutatjuk, mennyit változtak a sorozat ikonikus szereplői.

Mintha csak tegnap lett volna, hogy bemutatták az ország első szituációs komédiáját, a Família Kft. című sorozatot, ami összesen kilenc évadot ért meg. Bár többször felmerült a pletyka, hogy újraindítják, ezidáig csupán annyi történt, hogy több tévécsatorna is képernyőre tűzte a korábbi epizódokat. Kicsi az esélye, hogy a Szép család ismét beköltözzön a nappalinkba, most azonban összeszedtük, ki mennyit változott a sorozat indulása óta.

Esztergályos Cecília, a sorozat Szép Károlyné Ágicája

Fotó: Nagy Zoltán

A Nemzeti Színház színésznője volt, mielőtt felkérték a szerepre, mégis a sorozatot választotta, aminek minden egyes forgatási napját imádta, hiszen szerepét mintha csak ráöntötték volna. Manapság gyakorta szerepel a médiában, igaz, az utóbbi időben az egészségügyi állapotával kapcsolatos hírek vannak túlsúlyban.

Xantus Barbara, a sorozat Szép Krisztája

Fotó: Olajos Piroska

Mindössze 24 éves volt, mikor a sorozatnak köszönhetően berobbant a köztudatba, a tévénézők azonnal a szívükbe zárták. Később is sokat foglalkoztatott színésznő lett. Mostanában inkább szerelmi csalódásairól szólnak a hírek, de ő az élő példa arra, hogy ötven fölött sem lehetetlen az újrakezdés. És bár eltelt 30 év, jócskán letagadhatna a korából.

Kárász Zénó, a sorozat Szép Ádámja

Fotó: Korponai Tamás

Fiatalon, 22 éves korában választották ki a szerepre, ami meghozta számára az országos ismertséget. Azóta játszott Kecskeméten, a Vidám Színpadon, több mint tíz éve pedig a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja.

Spáh Dávid, a sorozat Szép Misije

Fotó: Rozmanitz Gábor

Rá és ikertestvérére, Károlyra – aki Szép Ricsi szerepét alakította – a szereplőválogatáson figyeltek fel a sorozat  készítői, az eredeti forgatókönyvben nem szerepeltek ikrek. Végül annyira megtetszett a két fiú a készítőknek, hogy újraírták a forgatókönyvet. A testvérek közül Dávidról többet hallani, olykor a képernyőn is feltűnik, 2016-ban például a Kicsi Óriások zsűrijeként láthatták a nézők. Ma már rendezőként dolgozik.

Baranyi László, a sorozat Ference, Ágica apja

Fotó: Olajos Piroska

Közismert tény, hogy a színész csak a szerepe kedvéért növesztette meg a szakállát, ami annyira megtetszett neki, hogy végül megtartotta arcszőrzetét. Kevésbé vidám történet, hogy a 94 éves színész tavaly koronavírus-fertőzés miatt kórházba került, de csodával határos módon felépült belőle, igaz, a betegség máig hatással van a mindennapjaira.

Dzsupin Ibolya, a sorozat Kövérné Hajnalkája

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub – Sárosi Zoltán

A sorozat végeztével jó időre eltűnt a nagy nyilvánosság elől, évekig nem szerepelt sorozatokban, inkább családjára koncentrált. Hosszú kihagyás után a Keresztanyu című sikersorozatban tért vissza.

Juhász Illés, a sorozat Kövér Vilije

Fotó: Olajos Piroska

Máig előfordul, hogy megállítják az utcán, még a fiatalok is. Később elárulta, a sorozat népszerűsége idővel terhessé vált számára, és alig várta, hogy végre színházban játszhasson, így nem csoda, hogy húsz éve a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja. Három lány édesapja.

Kiemelt kép: Smagpictures 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!