Külföldi sztár

Christina Applegate: Al Bundy apja helyett apja volt

A mai napig nagyon szoros a viszony a színésznő és egykori sorozatbeli „családtagjai” között. Különösen az Al Bundyt alakító Ed O’Neillhez áll közel.

A pár éve szklerózis multiplexszel diagnosztizált színésznő annak idején gyerekszínészként kezdte, és alig volt 15 éves, amikor világhírű lett. A sikert Kelly Bundy szerepe hozta el a számára, hiszen ő volt az Egy rém rendes család című, frenetikus sikert aratott szitkom-sorozat butácska, könnyűvérű tinilánya. Az időközben lassan 53 éves Christina Applegate a minap arról beszélt, hogy a tévében az apját, a bumfordi Al Bundyt alakító színész, Ed O’Neill tulajdonképpen nemcsak a szerepe szerint volt a szülője, hanem a való életében is igazi apafigura lett a számára. A színésznő szülei ugyanis nem sokkal azután elváltak, hogy ő világra jött, a valódi édesapját, Bob Applegate-et pedig nem látta túl gyakran, nem is nagyon játszott szerepet az életében. Csak később, Christina felnőtt korában kerültek kicsit közelebb egymáshoz, miután ő maga is anya lett.

Csodálatos apafigura volt

Kollégájáról viszont a színésznő azt mondja, apja helyett is apja volt abban a tíz évben, amíg együtt dolgoztak, és 259 epizódban egy családként szerepeltek. „Gyakorlatilag Ed nevelt fel, szóval ha valakinek bármi nem tetszik bennem, az miatta van, meg az is, ha ragadt rám valami jó – viccelődött Christina Applegate. – Éveket töltöttünk együtt, és elmondani sem tudom, hogy mennyire remek színész, és főleg milyen csodálatos ember. Rengeteget köszönhetek neki.” Ráadásul nemcsak a közös munka közben álltak közel egymáshoz, hanem máig szoros a kapcsolatuk, hiába fejeződött be már 27 éve a sorozat. „Ma is imádom Edet, és az a legjobb benne, hogy hiába múltam el ötven, ő meg, atyavilág, már 78 éves, mégis most is órákig tudunk beszélni telefonon, és kacarászunk egymással. Gyakorlatilag nincs téma, amit ne veséznénk ki, nincs még egy ember, akivel annyit tudnék telefonálni, mint vele” – mesélte a színésznő.

Volt, hogy együtt is buliztak

Fotografikus memóriája van

Idős kollégája – akit a Modern család című sorozatból is ismerhetnek a nézők – szintén nagyon meleg szavakkal beszélt Christináról. Többek közt elmesélte, hogy a színésznőnek fotografikus memóriája van. „Rég megtanulta a szövegét, mire mi, többiek egyáltalán végigolvastuk volna a forgatókönyvet. Elképesztően profi volt, fantasztikus volt vele dolgozni. Igaz, néha az őrületbe kergettem a gondoskodásommal” – mondta a színész. De Christinának szüksége is volt a törődésre. „Akkoriban sok mindenen mentem keresztül, az anyukámat rákkal diagnosztizálták, és étkezési zavaraim voltak. Ed pontosan tudta, mivel küzdök a színfalak mögött, és rá mindig számíthattam” – idézte fel a múltat.

Döntsd el Te, hogy ki legyen az év csillaga! Szavazz és nyerj! Kattints!

„Bebújt mellém az ágyba”

De nemcsak ők tartják máig a kapcsolatot, hanem a képernyőről ismert Bundy család minden tagja közeli, szeretetteljes viszonyt ápol egymással. Azóta még inkább, amióta kiderült ­Christina súlyos, gyógyíthatatlan betegsége. „Eddel rengeteget beszélünk, de a többiekkel is folyamatos a kapcsolat. Katey (Katey Sagal, az Egy rém rendes család Peggy Bundyja – a szerk.) nemrég eljött, és befeküdt mellém az ágyba, úgy beszélgettünk, és Dave-vel is sokat találkozom, a gyerekeink egy darabig egy suliba jártak” – mesélte a színésznő.

A betegsége kerekesszékbe kényszerítette

Kiemelt kép és fotók: Getty Images, Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!