Külföldi sztár

A norvég királyi családban olyan történt, amire még nem volt példa koronás főknél

Az uralkodó lánya, Márta Lujza hercegnő egy önmagát sámánnak nevező férfihoz, Durek Verretthez ment feleségül, aki állítása szerint veseelégtelenség következtében elhunyt, és utána feltámadt a halálból.

A királyi esküvő megosztott a norvégokat. Egyrészt sokan örültek Márta Lujza boldogságának, hiszen az 52 éves hercegnőnek, V. Harald király és Szonja királyné lányának egész életében a másodhegedűs szerep jutott. Sokan éljeneztek, amikor rátalált a boldogság, és Ari Behn íróval 2002-ben összeházasodtak. Ám szakításuk tragédiához vezetett, válásuk alatt Behn ugyanis öngyilkos lett. Azóta minden norvég szurkolt, hogy a hercegnő újra szerelmes legyen.

Igazat mond?

Lelki békéje miatt Márta Lujza Los Angelesbe költözött, és ott ismerkedett meg új szerelmével, egy sámánnal. Választottja, a haiti származású Durek Verrett azonban tele van ellentmondással. Az önmagát hatodik generációs gyógyítónak valló és sámánnak hívó férfi Hollywoodban futott be karriert, olyan sztárokat kezelt, mint Gwyneth Paltrow, Antonio Banderas és Nina Dobrev. „Ötévesen tudtam, hogy különleges képességem van, tizenegy éves koromtól képeztem magam gyógyítónak. A testi bajokat kézrátétellel, energiáim átadásával tudom gyógyítani. A halálból nem tértem vissza, de igenis meg tudom állítani az öregedést, hinni kell ebben, és sikerül” – nyilatkozta. Csakhogy azt is mondta, hogy HIV-pozitív, no meg hogy korábbi életében veseelégtelenségben meghalt, de új testben új életre kelt.

Ari Behn 2019 karácsonyán lett öngyilkos (Fotó: Getty Images)

Része lett, de nem tagja

Durek a Vanity Fair című magazinnak 2020-as interjújában azt is állította, hogy rendkívüli gazdagságban nőtt fel alkalmazottakkal és magánrepülőgépekkel, köszönhetően sikeres építész apjának. Csakhogy pár hete Durek édesanyja, Veruschka Urquhart interjút adott a Se og Hør norvég magazinnak, és cáfolta a fia állításait. Bármit is mondott a ma 49 éves férfi, a hercegnő szívét elrabolta. Ebben csak segített, hogy Márta Lujza mindig is hitt a spiritualitásban. A hercegnő végzettsége szerint gyógytornász, de ezt a szakmáját soha nem gyakorolta. Ellenben azt állítja: tud beszélni az állatokkal, sőt angyalokkal is társalog. Annyira hisz az ilyesmiben, hogy tíz éven át egy „angyaliskolát” működtetett, ahol többek közt angyalokkal való kommunikációt lehetett tanulni. „Tudom, hogy mellettem vannak az angyalok, beszélgetek is velük” – nyilatkozta pár évvel ezelőtt. Amikor az udvar bejelentette az eljegyzést, Harald király parancsára lánya a hercegnői rangját megtarthatta, de férje semmilyen rangban nem részesült. Ahogyan a király fogalmazott, lánya választottja az esküvő után a család része lesz, de nem a tagja.

Borítékolható volt, hogy a hercegnő spirituális párt talál (Fotó: Profimedia)

Eladták a nagy napot

Így érezhettek az európai királyi családok tagjai is, akik jó előre jelezték, nem vesznek részt az UNESCO egyik világörökségi helyszínén, egy csoda szép, fjord melletti városkában, Geirangerben tartott esküvőn, ahol az ifjú pár több hotelt bérelt ki a 350 fős vendégeknek és a szűk norvég királyi családnak. Csak a svéd trónörökös, Viktória hercegnő és öccse, Károly Fülöp herceg, valamint házastársaik mentek el a királyi lagzira. Elsősorban norvég celebek és influenszerek vettek részt a négynapos eseményen, ahol salsapartikon, kirándulásokon, hajózásokon szórakozhattak. A privát szertartást a helyi plébános celebrálta, majd egy hatalmas sátor alatt tartották a lakodalmat. Hogy milyen is volt ez a pár nap, az nemsokára kiderül, az ifjú pár ugyanis exkluzív szerződést kötött a Netflixszel egy róluk szóló dokumentumfilmre, sőt a streamingszolgáltató szerezte meg a televíziós közvetítés kizárólagos jogát is az esküvőre. A dokumentumfilmből eddig mindössze egy mondatot hoztak nyilvánosságra, de ez elárulja a pár boldogságát: „A szerelmük győzedelmeskedett minden nehézség ellenére, és örökké fog tartani” – mondta Márta Lujza.

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!