Külföldi sztár

Brad Pitt: A halál árnyékában sem békül vele a fia

A színész csak távolról aggódhat örökbe fogadott fiáért, Pax ugyanis még most sem hajlandó szóba állni vele.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett végzetes tragédia abból a balesetből, amely miatt Angelina Jolie és Brad Pitt Vietnámból örökbe fogadott fia, Pax egy hétre az intenzív osztályra került. A húszéves fiú elektromos motorjával nekiütközött egy piros lámpánál várakozó autónak, és olyan súlyos, komplex traumát szenvedett, hogy hónapokba telhet a rehabilitációja. Pax a hírek szerint nem viselt sisakot az ütközéskor, így elképzelhető, hogy koponyasérülést is szenvedett. Szemtanúk állítólag először azt hitték, hogy meghalt, mert mozdulatlanul feküdt, és a szája tele volt vérrel.

Nem is akarta örökbe fogadni?

Pitt nem csak a baleset miatt aggódik egykori nevelt fiáért, akivel jó ideje nem találkozott. A rossz hírek mellett nagyon megrázta az is, hogy amikor próbált kapcsolatba lépni a lábadozó fiúval, Pax nem fogadta a hívását. Azóta sem hajlandó szóba állni vele, és világossá tette: nem szeretné látni az apját a betegágya mellett. Így csak Angelina és a testvérei segítik a felépülése alatt, pedig állítólag a filmsztár mindent megpróbált, hogy tudassa a fiatalemberrel: rá is mindenben számíthat. Apa és fia kapcsolata a sztárpár 2016-os hirtelen szakítása után romlott meg végzetesen, ahogy a többi gyerekkel is. Igaz, Paxszal talán soha nem is álltak annyira közel egymáshoz. Annak idején, 2007-ben ugyanis Pitt állítólag egyáltalán nem lelkesedett az ötletért, hogy örökbe fogadják az akkor már hároméves vietnámi kisfiút, erről több cikkben is lehetett olvasni.

Pax és Brad Pitt talán sosem álltak igazán közel egymáshoz (Fotó: Getty Images)

Honnan ez az elemésztő gyűlölet?

Addigra ugyanis már három gyereket neveltek: Angelina korábban adoptált fiát, Maddoxot, az együtt örökbe fogadott, akkor kétesztendős Zaharát és az első vér szerinti csemetéjüket, Shiloh-t, aki még nem töltötte be az első évét. Azt beszélik, Pax miatt kis híján már akkor kenyértörésre került sor Angelina és Brad között, mivel a színésznő annak ellenére folytatta az örökbefogadási procedúrát, hogy élete párja dühöngve veszekedett vele miatta. „Ez majdnem véget vetett a kapcsolatuknak. Brad nem is vette rögtön a nevére Paxot, csak egy évvel később” – mesélte korábban egy bennfentes. Aztán megérkeztek az ikrek, Knox és Vivienne, és a pár Pax adoptálása után még kilenc évig együtt maradt, menet közben össze is házasodtak. A viharos kezdetek azonban a jelek szerint rányomták a bélyegüket a vietnámi fiú és apja kapcsolatára. Pax volt az, aki pár éve egy durva apák napi posztban rohant ki a színész ellen, akivel addigra bő három éve nem élt egy fedél alatt. 2020-ban azzal „köszöntötte fel” gúnyosan az akkor még tinédzser fiú Pittet, hogy „világszínvonalú seggfejnek” és szörnyű, alávaló alaknak, szörnyetegnek nevezte, aki pokollá tette a gyerekei életét. Bár ezt fel lehetett fogni akár kamaszkori lázadásnak is, az nyilvánvaló volt, hogy valamilyen okból óriási gyűlölet munkál a gyerekben az apja iránt.

Pax egy posztjában szörnyetegnek nevezte nevelőapját (Fotó: Getty Images)

Nem ez az első eset…

Most mindenesetre nem csak a családja, a barátai is aggódnak érte, attól félnek, kicsúszott a talaj a lába alól. Ugyanis nem ez az első balesete, az utóbbi hónapokban többször történt már vele hasonló incidens, ha nem is ilyen súlyos. „Mintha direkt kísértené a sorsot. Úgy tűnik, nem igazán van rendben az élete, amióta kirepült a családi fészekből, és már nem él az anyja óvó szárnyai alatt” – mesélte egy ismerős. A fiú korábban dolgozott Angelina mellett egy-két filmforgatáson, de ismerősei szerint inkább a zene érdekli, kipróbálta már magát DJ-ként is. A szülei évek óta tartó viszálya pedig nyilvánvalóan az ő pszichés fejlődésén is éppúgy rajta hagyta a nyomát, mint a testvéreién.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!