Külföldi sztár

Bill Gates: Kitálaltak a kollégák a milliárdos kínos és ügyetlen próbálkozásairól

Válása után kiderült, hogy sosem volt szentéletű a világ egyik leggazdagabb embere. Most egy új könyv leplezi le, mennyire nem bírt magával.

Bill Gates ősszel lesz 69 éves. Hatalmas vagyonával máig sokszoros dollármilliárdos, a világ ötödik leggazdagabb embere. A Microsoft alapítója és nagy hatalmú vezetője és felesége, Melinda Gates­ több mint harminc együtt töltött év után, 2021-ben váltak el – az asszony megelégelte a férje félrelépéseit. Mint utóbb kiderült, a milliárdos felesége már 2019-ben elkezdett válóperes ügyvédekkel tanácskozni, miután világossá vált számára, hogy korábban a férje is baráti kapcsolatot ápolt a gyereklányokat prostituáló bűnözővel, Jeffrey­ Epsteinnel. Ez volt számára az utolsó csepp a pohárban, de Melinda minden bizonnyal már korábban tudomást szerzett az amúgy decens úriembernek tűnő férje hamvasan fiatal hölgyek iránti vonzalmáról…

Melinda Gatesnél az Epstein-ügy kapcsán telt be a pohár

Most ugyanis egy friss könyvben rántják le a leplet Gates­ről: a New York Times újságírója, Anupreeta­ Das által jegyzett kötetből nemcsak az derül ki, hogyan folytatott házasságon kívüli viszonyokat a multimilliárdos, de az is, miként kezdett ki fűvel-fával a munkahelyén. Főleg fiatal, tapasztalatlan kolléganőkkel, akik alig nagykorúan kerültek a Microsoft­hoz. Ez a szokása annyira közismertté vált, hogy a cégén belül megtiltották a gyakornokoknak, hogy kettesben maradjanak a nagyfőnökkel. „Teljesen megszokott volt, hogy Bill rányomult ezekre a lányokra, flörtölt velük, kéretlen ajánlatokat tett, vacsorázni hívta őket. Úgy viselkedett, mint egy gyerek, aki beszabadult egy cukorkaboltba” – írja a szerző. Nem csak a saját cégénél, a feleségével közös jótékonysági alapítványnál is hasonlóan viselkedett az ifjú kolleginákkal. Ugyanakkor a szerző hangsúlyozza, hogy Gates­ nem olyan szexuális ragadozó, mint például Harvey Weinstein, inkább csak ügyetlenül és sokszor kínosan próbálkozott, hogy az ágyába csábítson csinos, fiatal nőket. „Sokszor félreértett szituációkat. Ha egy kolléganő beszélgetett vele, azt már a kölcsönös érdeklődés jelének vélte” – írják róla.

Kiemelt kép és fotó: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!