Külföldi sztár

Híres nők társ nélkül: Miért döntöttek az egyedüllét mellett?

Csinosak, sikeresek, minden ujjukra akadna jelentkező, mégis egyre több érett korú hollywoodi sztár vállalja fel, hogy nincs szüksége férfiakra a boldogsághoz.

Az egykori szupermodell, Linda Evangelista volt a legutóbbi a szingli hírességek sorában, aki kijelentette: végleg lemondott a férfiakról, és egyáltalán nem vágyik arra, hogy még valaha társat találjon. Ellenkezőleg. „Nem osztom meg többé az ágyamat senkivel, nincs kedvem valaki másnak a lélegzetvételét hallgatni” – jelentette ki keresetlen őszinteséggel. Azt is elárulta, hogy már nyolc éve egyetlen randevún sem volt. Ahogyan az 58 éves Linda, úgy jó pár más híres nő szintén nagyon jól megvan szerelem és életre szóló társ nélkül, és ezt egyre kevésbé rejtik véka alá. A korábbi párkapcsolataikban csalódott sztárok érettebb korban egyedül sokkal jobban élvezik az életet, mintha állandóan kompromisszumokat kellene kötniük valaki mellett.

Fontosabb a  függetlenség

Erről beszélt többek közt Drew Barrymore is, aki 49 évesen jó ideje magányosan él, és nem hiányolja a férfiakat az életéből, sőt remekül érzi magát a bőrében. „Már egy románc gondolatától is kimerültséget érzek. Életem nagy részében folyton szerelmes voltam, és állandó dráma vett körül, mondhatom, rendesen belefáradtam és kiégtem ezen a téren. Nem hiányzik, hogy az egész elölről kezdődjön” – nyilatkozta a kétgyerekes színésznő, Drew Barrymore aki rengeteg elfoglaltságot talált magának, így távolról sem érzi magányosnak magát.

A népszerű amerikai párkapcsolati szakértő, Julie Spira azt mondja, ma már trenddé vált, hogy egy bizonyos kor fölött sokan egyre kevésbé érzik szükségét annak, hogy mindenáron megosszák az életüket valakivel. „A nők ma már anyagilag függetlenek, kiteljesedhetnek a karrierjükben, és élénk, változatos szociális életet élhetnek anélkül, hogy rá lennének szorulva egy férfira. Rengetegen felszabadulásként élik meg, hogy szingliként teljesen kötetlenül úgy tölthetik a napjaikat, ahogyan csak szeretnék. A legtöbbjüknek vannak gyerekeik, unokáik, és általában szoros baráti kör veszi körül őket, ez elég érzelmi töltetet ad. A szex sokuknak már nem olyan fontos ebben a korban, más dolgokban találják meg az örömüket” – fejtegette a szakember.

Attól még élvezik az életet

Döntésükben sokszor az is benne van, tette hozzá, hogy későbbi éveikben túl sok rossz tapasztalatot szereztek a párkeresés terén. Erről például a 65 évesen is nagyon dögös Sharon Stone tudna mesélni, aki szintén többször kijelentette az elmúlt években, hogy remekül érzi magát egyedül, és leszámolt a férfiakkal. Igaz, ő épp mostanában tért vissza a randevúzáshoz, még a Tinderre is regisztrált. Összeköltözni viszont már biztosan nem akarna senkivel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sharon Stone (@sharonstone) által megosztott bejegyzés

A 78 éves Diane Keatonnek bőven volt része nagyszerű románcokban korábban, de már évtizedek óta egyedülálló – és úgy véli, hogy nincs ennél tökéletesebb életforma a számára. „Rengeteg férfi barátom van, és ennyi pont elég is belőlük. Nem véletlenül nem mentem soha férjhez, túlságosan önálló vagyok. Ne higgyék, hogy ettől nem élvezem nagyon is az életet!” – jelentette ki az ­Oscar-díjas színésznő.

Nem kell senki a házamba

Hasonlóan fogalmazott Andie MacDowell, aki 65 évesen már hosszú évek óta egyedülálló nőként él. Azt mondja, ez illik hozzá a legjobban. „Semmi kedvem megfelelni olyan elvárásoknak, amelyek egy párkapcsolatnak óhatatlanul a velejárói. Mindig is túl független voltam ahhoz, hogy eljátsszam a hagyományos női szerepeket, és már olyan régóta egyedül vagyok, hogy képtelen lennék alkalmazkodni” – vallotta be nemrég. A 68 éves komika, Whoopi Goldberg szintén azt állítja, sokkal boldogabb szingliként. „Annyi időt töltök mindenkivel, amennyit kedvem van, de nem keresek senkit, akivel örökké együtt akarnék lenni. Nincs szükségem az égvilágon senkire az otthonomban” – szögezte le egyenesen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Demi Moore (@demimoore) által megosztott bejegyzés

És minden jel szerint hasonló elvet vall a 61 éves Demi ­Moore is, aki második fénykorát éli az utóbbi években, káprázatosan néz ki, rengeteget utazik és pezsgő társasági életet él – pedig több mint tíz éve nincs tartós párkapcsolata. Egyetlen állandó társa a csöppnyi ölebe, Pilaf, aki a többi négylábú barátja mellett rengeteg örömöt visz az életébe. Ahogyan kiterjedt baráti köre is.

Ő is feladta?

Pamela Anderson javíthatatlan romantikusként egészen a legutóbbi évekig úgy gondolta, képtelen meglenni férfitársaság nélkül, és egyik kapcsolatból ugrott a másikba. De legutóbbi elfuserált villámházassága, majd válása után rájött, mennyivel jobban érzi magát egyedül. „Elég sok időbe telt, de végre megértettem, nem kell ahhoz egy másik ember, hogy teljes egésznek érezzem magam. Ma már egyedül is nagyon jól megvagyok, igaz, együtt élek öt kutyával…” – árulta el az 56 éves egykori szexikon.

Kiemelt képek: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!