Külföldi sztár

Nigella Lawsont nem érdeklik a ráncai: „Az öregedés ajándék, azt jelenti, hogy még élek”

Bár ez nem igazán látszik rajta, a „házi istennőként” elhíresült tévés gasztroguru és szakácskönyvszerző már a hatvanas évei derekán jár.

Remekül nézi ki 64 évesen is Nigella Lawson, az egyik leg­ismertebb tévés szakácsnő, akinek ínycsiklandó receptjeit nézve, rengetegen kaptak kedvet a főzéshez. Nigella azt mondja, az őt jellemző életöröm mellett az is segít megőrizni fiatalos kisugárzását, hogy nagyon odafigyel a bőrápolásra. Évtizedek óta ugyanazt a rutint követi mindennap: bemasszírozza a bőrébe a kedvenc arctisztító szerét, amit aztán nedves muszlinkendővel letöröl, majd fügekaktuszmag-olajjal keni be a bőrét, ami tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. De a legfontosabb szabály, hogy mindig hűvös, szinte már hideg szobában alszik, a fűtött levegő ugyanis nagyon kiszáríthatja a bőrt. Az öregedés ugyanakkor nem igazán érdekli. „Olyasvalaki vagyok, aki több szerettét is idő előtt elveszítette, anyám 48 évesen halt meg, a nővérem 32 volt, és az első férjemet is fiatalon el kellett temetnem. Az én szememben az öregedés ajándék, azt jelenti, hogy még élek. Kit érdekelnek a ráncok!” – mondta egyszer.

Ahogy megismertük (Fotó: Archív)

Az étel számára örömforrás

A gasztroguru a finom falatokat nagymamakorba érve sem vonja meg magától, és máig büszkén viseli nőies, gömbölyded alkatát. A napjainkban dúló új fogyasztószeres őrületről nagyon nincs jó véleménnyel. „Egész életemben azt igyekeztem megértetni az emberekkel, hogy az étel nem ellenség, és ha diétáról van szó, ne azt nézzük, hogy mi mindent nem ehetünk, hanem, hogy mit együnk helyette. Nemrég olvastam valahol, hogy valaki azt mesélte: ’Amióta Ozempicon vagyok, életemben először nem folyton az étel jár az eszemben.’ Én el sem tudok képzelni ennél szörnyűbbet. Számomra óriási örömforrást jelent, hogy egyfolytában az ételeken agyalok” – mesélte. Rengeteg híresség él manapság az eredetileg a cukorbetegek és súlyosan elhízottak számára kifejlesztett fogyasztó csodaszerekkel, amelyek elveszik az étvágyat, ezek egyike az említett Ozempic. Nigella egész biztosan nem csatlakozna hozzájuk.

Lányával, Cosimával

Nehezen heverte ki az exférjét

A népszerű brit szakácsnő évek óta sok időt tölt Ausztráliában, ahol különböző tévés főzőshow-kban szerepel, ezenkívül előadássorozatot is tart ott a konyhai titkairól. Azután kezdett gyakran utazni a távoli földrészre, miután szülőhazájában, Angliában bő tíz éve botrányos körülmények között elvált dúsgazdag és befolyásos férjétől, Charles Saatchitól, aki a házasságuk alatt bántalmazta. A férfi aztán hosszas lejárató kampányt indított ellene, és kiderült, hogy Nigella évekig drogokat használt – mint mondta, azért hogy házassága miatt elviselhetetlenné vált mindennapjait elviselhetőbbé tegye. Ezután évekig menekült a nyilvánosság elől, és nehezen kapaszkodott ki a gödörből – sokszor elmondta, hogy az első, néhai férjétől született két gyereke, a most 30 éves Cosima és a 27 éves Bruno segítsége nélkül aligha tudott volna talpra állni.

Botrányos válás van mögötte, sokáig nem tette túl magát a Saatchin

Még vár az igazira

Válása óta egyszer-kétszer felröppent, hogy új románc van Nigella életében. Pár éve az író-producer Ronan Bennett-tel randevúzott, akkoriban többször látták őket együtt. 2022 őszén egy feltűnően magas vállalkozóval, Alex Fane-nel ment el piknikezni, akivel aztán összeölelkezve sétáltak vissza az autójukhoz. De arról nem tudni, hogy tartósan társra talált volna, azóta sincs komoly párkapcsolat az életében.

John Diamond volt az igazi (Fotó: Getty Images)

Az első volt az igazi

Nigella sokszor visszasírta az első férjét, az újságíró John Diamondot, akivel tizenöt évig voltak együtt, míg a férfi 2001-ben tragikusan fiatalon, alig 47 évesen meg nem halt rákban. A tévés szakácsnő azóta is sokszor megemlékezett róla, és élete szerelmének nevezte.

Kiemelt kép és fotók: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!