Külföldi sztár

Jamie Oliver felesége: „Tudom, hogy hárman vagyunk ebben a kapcsolatban”

Évtizedek óta tartó tinikori szerelem? Ritka, mint a fehér holló, pláne a hírességek világában. De a tévés szakácsot és feleségét az ég is egymásnak teremtette, sugárzik róluk az őszinte boldogság.

Nem tudnak ráunni az esküvőkre! Jamie Oliver és élete párja, Jools a minap újra hűséget esküdtek egymásnak, kereken 24 évvel azután, hogy hivatalosan férj-feleség lettek 2000 nyarán. Most Las Vegasban egy mókás és jókedvű ceremónián adta őket ismét össze egy Elvis Presley-imitátor, Joolsnak ugyanis óriási kedvence a legendás énekes. Az újra-esküvőhöz a kápolna mellett egy fehér Cadillac is dukált, a 49 éves „vőlegény” és vele egykorú arája pedig láthatóan remekül szórakoztak, miközben megerősítették fogadalmukat. Jamie Oliver felesége utóbb ezt írta vidám fotóikhoz az Instagram-oldalán: „24 boldog és őrült együtt töltött év házasságban! Annyira szeretlek, és hálás vagyok, hogy elviseled az Elvis-mániámat. Tudom, hogy hárman vagyunk ebben a kapcsolatban, de mindenestül a tiéd vagyok. Csak várd ki, hogy mit tervezek a 25. évfordulónkra.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jamie Oliver (@jamieoliver) által megosztott bejegyzés

Filmbe illő romantika

A házaspár tavaly már tartott egy megismételt lagzit, és akkor tényleg annyira megadták a módját az ünneplésnek, mintha először állnának oltár elé. Holly­woodi filmbe illő, romantikus helyszínen, a Maldív-szigeteken mondták ki egymásnak újra az igent. Mindketten mezítláb álltak a parti homokban, Jools fehér ruhában, fátyollal, ahogy kell, Jamie a boldogság színében, halványkék öltönyben – ugyanilyet viselt az első esküvőjükön is. A tavalyi óceánparti esküvőn ott volt az öt gyerekük is, így lett igazán különleges és megható a nagy nap. Csemetéik közül két lány már nagykorú: Poppy 22, Daisy 21 éves. Húguk, Petal 16 múlt, a két fiú is gyorsan cseperedik, Buddy Bear­ 15 lesz, öccse, River Rocket pedig mindjárt nyolcéves. Bár Jools nagy álma, hogy ötvenéves koruk előtt még egy utolsó, hatodik gyerekkel is megajándékozza a férjét, nem jött össze, a házaspár tényleg őszinte boldogságban él együtt.

Még a gimiben kezdődött

Minden gesztusukból süt, mennyire szeretik egymást, és sokszor elmondták, hogy nemcsak életre szóló szerelmes társat, de a legjobb barátot is megtalálták egymásban. Tényleg ritka az ilyen mesébe illő love story, pláne a sztárvilágban. Pedig még csak nem is 24 éve kezdődött a románcuk – Jamie és Jools már 32 esztendeje összetartoznak! Annak idején még a középiskolában szerettek egymásba, 17 éves korukban jöttek össze. Mindketten a Westminster College tanulói voltak, és a későbbi sztárséf az iskolában vetett szemet jövendőbelijére. Eleinte csak titokban epekedett utána, aztán végre sikerült összehozni egy randit: négyesben indultak moziba egy másik párral. Nos, az első este nem sikerült fényesen, bár kétségtelenül emlékezetes maradt.

24 éve, hogy összeházasodtak – először (Fotó: Getty Images)

Az autó bánta a randit

Friss jogosítványa birtokában a fülig szerelmes lovagként amúgy is rémesen ideges Jamie ugyanis összetörte az autót, amivel mindnyájan a moziba igyekeztek, belerohant az előttük lévő kocsiba. Szerencsére senkinek nem esett baja. Jools később felidézte, mennyire sajnálta a fiút. „Arra gondoltam, milyen helyes srác, csak egy kicsit hebrencs, támaszra lesz szüksége az életben – mesélte egyszer. Bimbózó szerelmüket az sem kezdte ki, hogy a feltűnően csinos fiatal lány modellkedni kezdett, és a karrierje kedvéért hónapokra Japánba költözött. – Jamie levelekkel és faxokkal bombázott, mindegyik megvan a mai napig” – mesélte Jools, aki hazatérve aztán elválaszthatatlanná vált később világhírűvé vált szerelmétől, és máig nem untak rá egymásra.

25 éve lett meztelen szakács

Jamie séfkarrierje akkor indult be igazán, amikor a BBC 1999-ben bemutatta első főzőműsorát The Naked Chef – A meztelen szakács címen. Keresetlen stílusának és remek receptjeinek hála, nemcsak a tévéshow-ja lett óriási siker, de a szakácskönyvét is elkapkodták. Ennek éppen negyed évszázada, és a máig nagyon népszerű Jamie azóta valóságos intézmény lett.

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!