Külföldi sztár

Nena: A 99 luftballon énekesnőjét majomálarc és egy bársonyfüggöny mentette meg a lebukástól

A német sztár tipikus egyslágeres popcsillag, de nincs, aki ne emlékezne a hazánkban is óriási sikert aratott dalára. 64 éves, és háromszoros nagymama.

Negyven esztendeje tarolta le a slágerlistákat a 80-as évek egyik legemlékezetesebb popszáma, a 99 luftballon. Előadója, Nena a német újhullámot meglovagolva repült egészen a világhírig, és olyan sikeres karriert épített, hogy a rajongói máig kíváncsiak rá. Hatvanévesen is új lemezt adott ki, és épp a napokban indult újra koncertturnéra Wir gehören zusammen, vagyis Összetartozunk címmel. Tehát továbbra is fut vele a szekér, amiben nagy szerepe van annak, hogy fantasztikus formában van, senki meg nem mondaná róla, hogy jövőre lesz 65 esztendős.

Két férfinak szült gyereket

Pedig már egy ideje háromszoros nagymama! Korán kezdte az unokázást: csupán 49 éves volt, amikor az első kettő megérkezett. Az ikrei, Sakias és Larissa ugyanis mindketten nagyon fiatalon, 19 évesen lettek szülők, méghozzá alig pár hét eltéréssel! Így a két legnagyobb unoka már kamasz, 15 esztendősek. Larissának pedig – aki igazi bombázó! – van még egy 11 éves fia. Nenának a színész Benedict Freitagtól született 34 éves ikrein kívül van még két gyereke a dobos és zenei producer Philipp Palmtól. Vele már harminc éve együtt vannak, dacára annak, hogy sosem házasodtak össze, és hogy a férfi tizenkét évvel fiatalabb a sztárnál. Az ő fiaik is felnőttek már, Samuel 29 éves, Simeon 27. Nena gyerekeit is beszippantotta a zene világa, annyira, hogy gyakran fel is lépnek vele: Sakias és Larissa énekesként, Simeon billentyűsként tűnik fel mellette a színpadon.

Benedict Freitag az ikrei apja (balra), Philipp Palm pedig 30 éve a párja (Fotók: Profimedia)

Eltemette az első babáját

Az énekesnőt anyaként még fiatalon egy nagy tragédia is érte: elsőszülött fia, Christopher alig egyévesen meghalt, miután oxigénhiányosan, fogyatékkal jött világra. Utána érkeztek meg az ikrei, mintha a sors duplán is kárpótolni akarta volna a szörnyű veszteségért. Amúgy az összes gyerekének a családneve Kerner – ez az ő saját születési neve. Eredetileg ugyanis Gabriele­ Susanne Kernernek hívják, a Nena név pedig egy gyerekkori nyaralásból maradt rajta. Hároméves volt, amikor Spanyolországban üdült a család, és a helyiek niñának, azaz kislánynak szólították – ebből lett a beceneve.

Sakias és Larissa gyakran lépnek fel vele (Fotó: Getty Images)

Takaróval leborítva csempészték be őket

Az énekesnőt a gyerekei apjain kívül évekig tartó szerelem fűzte egyik zenésztársához, Rolf Brendelhez is, aki az együttesük dobosa volt. Volt azonban egy szenvedélyes, titkos románca is, amelyről az ezredfordulóig senki nem tudott. Még az első nagy sikerei idején titokban egy évig viszonyt folytatott a német rock egyik fenegyerekével, a nála majdnem másfél évtizeddel idősebb Udo Lindenberggel, akivel duettet is énekeltek. A pár annyira igyekezett rejtőzködni, hogy a szállodákban összehozott lopott pásztorórákra olykor az arcukat majomálarccal eltakarva osontak be, vagy takaróval leborítva csempészte be őket valaki. Csak egyszer buktak le majdnem, ezt Nena így mesélte el: „Londonban egy este forró lett a helyzet. Épp görkorcsolyázni indultunk Udóval, és a hotel lobbijában majdnem belefutottunk a Bravo zenei ifjúsági magazin akkori főszerkesztőjébe. Mint valami filmben, én villámgyorsan beugrottam egy bársonyfüggöny mögé, elég izgalmas volt” – idézte fel a múltat. Óriási szenzáció lett volna a viszony, ha annak idején kiderül!

Fantasztikus formában van (Fotó: Getty Images)

Ó, azok a nyolcvanas évek!

A 99 luftballonnal majdnem egyszerre, 1984-ben jelent meg egy másik elsöprő német sláger, az Alphaville együttes Forever Young című nótája. Az énekes Marian Gold nem maradt örökké fiatal, ma már 70 esztendős, és négy nőtől összesen hét gyereke született.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!