Külföldi sztár

Monica Bellucci: „Ma már egy másik arcot látok a tükörben”

Máig a világ egyik legszebb színésznőjének tartják, pedig szeptemberben már hatvan gyertya ég majd a tortáján. Igyekszik természetesen felfogni az öregedést, de ez persze neki sem mindig könnyű.

Monica Bellucci maga is nehezen hiszi el, hogy mindjárt átlépi a hatodik X-et. „Egy olyan társadalomban, amely az örök fiatalság és a nem múló szépség hamis bűvöletében él, nem mindig könnyű tükörbe nézni. Hiszen az arc, ami visszanéz rád, már nem az ifjúkori arcod. De muszáj megbékélni ezzel a látvánnyal, szembenézni vele, és elfogadni az idő múlását. Az évek telnek, mind megöregszünk, ez így természetes – mondta a színésznő bölcsen egy francia lapnak adott interjúban. Szerinte rengeteg inspirációt találhatunk az idő előrehaladtában, feltéve, ha képesek vagyunk elengedni az állandó szorongást a szaporodó ráncok és a megereszkedett bőr miatt. – Az önbizalom nem a külsőnkből fakad, hanem pont abból a félelemnélküliségből, amivel az öregedést is fogadnunk kellene. Én például nagyon örülök, amikor a koromnak megfelelő filmszerepeket kapok. Régebben egy színésznő negyvenéves kora fölött gyakorlatilag láthatatlanná vált, ez azért szerencsére mára sokat változott” – mesélte Monica Bellucci, aki nemet mondott a plasztikára, és nem akarja szépészeti beavatkozásokkal visszaforgatni az idő kerekét.

Már fiatalon divatmúzsa lett

Pedig a ragyogó szépséget elengedni neki sem könnyű. Hiszen annak idején modellként kezdte 16 évesen, miután már kamasz lányként feltűnően csinos volt, és szülővárosában, az umbriai Cittá di Castellóban hamar afféle helyi ismert szépség lett belőle. Közben a tanulást sem hanyagolta el, filozófiával, irodalommal, latin és görög nyelvvel foglalkozott, aztán a perugiai egyetemen jogot kezdett tanulni, hogy ügyvéd legyen. Ezt abbahagyta, miután annyira beindult a modellkarrierje, hogy leszerződtette a neves Elite modellügynökség, és rengeteget kellett utaznia a munkái miatt. Hamarosan a Dolce & Gabbana páros múzsája lett, a Diornak dolgozott, és szép lassan az összes luxus divatmárka felfedezte magának. Elmúlt 25 éves, amikor filmekben kezdett szerepelni, és pár év múlva már világhírű volt olyan mozikkal a háta mögött, mint Francis­ Ford Coppola nagy sikerű Drakulája, az Oscar-­jelölt Maléna vagy a Visszafordíthatatlan című brutális botrányfilm, amelyben férjével, Vincent Cassel­lel játszott együtt.

Monica Bellucci 1991-ben Rómában (Fotó: Getty Images)

Lánya örökölte a szépségét

Monica ma a nagyobbik lányukban, a mindjárt húszéves Devában láthatja viszont egykori szépségét. A fiatal lányt szintén hamar felfedezte magának a modellvilág, évek óta egymást követik a felkérések. És Deva a jelek szerint a színészi pályán is édesanyja nyomdokaiba szeretne lépni, már két filmben is játszott. Húga, Leonie 14 éves, és minden bizonnyal ő is remek géneket örökölt a szüleitől. Bellucci és nála kicsit fiatalabb exférje, a sármos Cassel amúgy sokáig igazi álompárnak számítottak, míg a francia színész-rendező ki nem lépett a házasságukból, igaz, korábban is szeretett másfelé kalandozni. Félrelépéseit Monica mindig meglepő megértéssel szemlélte, a válás azonban nagyon megviselte. Ennek több mint egy évtizede, azóta persze ő is továbblépett. Először egy nála jóval fiatalabb képzőművész, az igencsak férfias kisugárzású Nicolas Lefebvre volt a kedvese, két évig voltak együtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) által megosztott bejegyzés

Végre megtalálta a lelki társát

Most azonban egy ideje a vonzó külsejűnek éppenséggel nem mondható, ám igazi rendezőzseninek tartott, 65 éves Tim Burton a párja. Még 2022-ben kezdtek randevúzni, és azóta jó pár vörös szőnyeges eseményen is megjelentek együtt, legutóbb Rómában, a Globo d’Oro-díj-átadón, ahol Monicát életműdíjjal tüntették ki. Románcukról tavaly ezt mondta: „Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy az utamba sodorta Timet, mert ilyen találkozás csak ritkán adódik az életben.”

Férjének, Vincent Casselnek sosem volt elég (Fotó: Getty Images)

Exe újrázott

Monica volt férje időközben újra nős ember lett pár évre, öt esztendőn át voltak házasok a nála három évtizeddel fiatalabb Tina Kunakey-vel. Egy kislányuk is született, Amazonie már ötéves. A pár tavaly végük elvált, és az 57 éves ­Cassel azóta egy új, de hasonlóan fiatal barátnőt szerzett magának: ­Narah Baptista is csak alig 27 esztendős.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!