Külföldi sztár

18 éves a High School Musical: mi történt azóta a szereplőkkel?

Vanessa Hudgens és Ashley Tisdale hajdanán barátnők voltak, mára azonban megkopott a viszonyuk. Zac Efron pedig igyekszik magát minél távolabb tartani Troy szerepétől.

Hiába telt el már majdnem két évtized a High School Musical berobbanása óta, a szereplőkkel együtt felnőtt fiatalok rajongása nem hagyott alább. Világszerte megőrülnek a követők, ha felröppen egy hír valamelyik Disney-sztárról, hát még ha összegyűlnek és együtt láthatóak valahol. A film középpontjában a főszereplő pár, Troy – Zac Efron – és Gabriella – Vanessa Hudgens – szerelmének története áll. A két fiatal színész a kamerákon kívül is egy párt alkottak. A rajongók legnagyobb bánatára kapcsolatuk pár év után véget ért.

A többiekkel ellentétben Zac Efron számos amerikai nagyjátékfilmben kapott komolyabb szerepeket, mint például a Baywatch, A legnagyobb showman vagy a Nagyfater elszabadul. 2023 végén pedig olyan elismerésben részesült, amiről minden amerikai híresség álmodik: csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán! Magánéletéről keveset tudni, de pár évvel ezelőtt született egy kishúga apja második házasságából, akivel nagyon sok időt tölt együtt. A HSM utószeléből igyekezett kimaradni, és további munkásságára terelni a figyelmet. Például míg a tízéves évforduló alkalmából a többi főszereplő összegyűlt, Zac Efron inkább otthon maradt. Csupán egy, a többi szereplővel közös fotót osztott meg akkor, amihez azt írta: „Hálás vagyok, hogy szembe jött velem ez a kél életem egyik legizgalmasabb időszakából, szeretlek titeket örökre.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zac Efron (@zacefron) által megosztott bejegyzés

Vanessa Hudgensnek is tovább ívelt felfelé a karrierje a filmek után. Jennifer Lopez mellett szerepelt az Álommeló című filmben, illetve a Netflix Karácsonyi cserebere-trilógiájában egyszerre három karaktert is ő alakított. Mostanában azonban inkább magánélete kapcsán lehetett róla sokat olvasni, hiszen nemrég robbant a hír, hogy első gyermekét várja! Férjével, a profi baseballjátékos Cole Tuckerrel 2023-ban házasodtak össze.

Gabriella szerepét egyébként eredetileg Ashley Tisdale kapta volna meg, de végül a hangja miatt inkább egy gonoszabb karaktert osztottak rá. Így lett ő Sharpay. Bár a High School Musicalben Vanessának és Ashley-nek ellenségeket kellett játszaniuk, közös megjelenéseik és közösségi oldalaik alapján úgy tűnt, nagyon jó barátnők lettek. Ráadásul most éppen egyszerre várandósak, így hát lenne ok a közös ünneplésre, de hiába. Utoljára 2021-ben posztoltak közös képet, ami betudható lehet annak is, hogy az utóbbi években bizonyára kevesebb ideje jut Ashley-nek a barátokra, mivel neki már van egy hároméves kislánya, Jupiter.

Ashley Tisdale és kislánya, Jupiter

A Sharpay testvérét, Ryant játszó Lucas Grabeel a valóságban is az előadóművészetnek él. Sokat zenél, koncertezik, ősszel például európai turnéja is lesz. Imád szerepelni, de a nézői oldalra is szívesen átül. Gyakran jár el az egykor Troy legjobb barátját, Chadet megformáló Corbin Bleu előadásaira is, sőt pár évvel ezelőtt egyszer még Zac is ellátogatott vele az egyik darabra. Corbin ugyanis elsősorban színházban dolgozik mint musical színész. 2016 óta boldog házasságban él Sasha Clements-cel.

Lucas Grabeel a filmben jóval színesebben öltözködött

Kiemelt kép és fotók: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!